Nadziewane bakłażany po kreolsku

- Krok 1Całe bakłażany umieść w piekarniku rozgrzanym do 180°C na ok. 30 minut. Po tym czasie ostudź je, przekrój wzdłuż na pół, a następnie wydrąż miąższ, starając się nie uszkodzić skórki. Miąższ posiekaj (nie musisz tego robić zbyt dokładnie).
- Krok 22. Posiekaj natkę pietruszki. Pomidor przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne i pokrój w kosteczkę. Mięso z krabów wyjmij z puszki, odsącz z nadmiaru zalewy, posiekaj. Paprykę, cebulę i czosnek także drobno posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj farsz z bakłażana. Całość smaż ok. 5 minut, aby pozbyć się nadmiaru wody. Dodaj krewetki i mięso z kraba.
- Krok 3Farsz dopraw do smaku przyprawą Cajun Knorr, natką pietruszki oraz solą i pieprzem. Farsz umieść w skórce bakłażanu, posyp z wierzchu bułką tartą.
- Krok 4Nafaszerowane bakłażany wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na ok. 20 minut.
Przygotowanie

Smak farszu możesz wzbogacić, dodając do niego szczypior lub ostrą paprykę.