Zapiekanka z rybą i pieczarkami i serem żółtym | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ryby i pieczarek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

heart
325 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

553 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

530 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżka

40 dekagramów

2 sztuki

3 łyżki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne posyp przyprawą Cajun. Pokrój rybę w kostkę. Posiekaj cebule i pieczarki.

Zapiekanka z ryby i pieczarek - Krok 1

Krok 2

Podsmaż lekko na oleju cebulę, dodaj pieczarki i duś około 10 minut, stale mieszając. Kiedy odparuje z nich woda dodaj rybę, dopraw do smaku i wymieszaj.

Zapiekanka z ryby i pieczarek - Krok 2

Krok 3

Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Włóż do naczynia potrawę.

Zapiekanka z ryby i pieczarek - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj śmietanę z Fixem Knorr. Powstałym sosem polej zapiekankę. Możesz posypać żółtym serem i bułką tartą.

Zapiekanka z ryby i pieczarek - Krok 4

Krok 5

Piecz bez przykrycia około 15 minut.

Zapiekanka z ryby i pieczarek - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 08.06.2018

    Kaska ja tak szperam ale fajowe.Spoko Pozdrawiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Iwanów

    Katarzyna Iwanów , 17.10.2015

    Bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka z ryby i pieczarekZapiekanka z ryby i pieczarek

Filety rybne posyp przyprawą Cajun. Pokrój rybę w kostkę. Posiekaj cebule i pieczarki.