Zapiekanka z ryby i pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ryby i pieczarek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

323 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

523 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

494 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżka

40 dekagramów

2 sztuki

3 łyżki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne posyp przyprawą Cajun. Pokrój rybę w kostkę. Posiekaj cebule i pieczarki.

Zapiekanka z ryby i pieczarek - Krok 1

Krok 2

Podsmaż lekko na oleju cebulę, dodaj pieczarki i duś około 10 minut, stale mieszając. Kiedy odparuje z nich woda dodaj rybę, dopraw do smaku i wymieszaj.

Zapiekanka z ryby i pieczarek - Krok 2

Krok 3

Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Włóż do naczynia potrawę.

Zapiekanka z ryby i pieczarek - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj śmietanę z Fixem Knorr. Powstałym sosem polej zapiekankę. Możesz posypać żółtym serem i bułką tartą.

Zapiekanka z ryby i pieczarek - Krok 4

Krok 5

Piecz bez przykrycia około 15 minut.

Zapiekanka z ryby i pieczarek - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 08.06.2018

    Kaska ja tak szperam ale fajowe.Spoko Pozdrawiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Iwanów

    Katarzyna Iwanów , 17.10.2015

    Bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ryby i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej