
Składniki
70 dekagramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 łyżka
40 dekagramów
2 sztuki
3 łyżki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne posyp przyprawą Cajun. Pokrój rybę w kostkę. Posiekaj cebule i pieczarki.

Krok 2
Podsmaż lekko na oleju cebulę, dodaj pieczarki i duś około 10 minut, stale mieszając. Kiedy odparuje z nich woda dodaj rybę, dopraw do smaku i wymieszaj.

Krok 3
Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Włóż do naczynia potrawę.

Krok 4
Wymieszaj śmietanę z Fixem Knorr. Powstałym sosem polej zapiekankę. Możesz posypać żółtym serem i bułką tartą.

Krok 5
Piecz bez przykrycia około 15 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej