Grillowana ciabatta z pstrągiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana ciabatta z pstrągiem

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

50 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga rozdrabniamy, dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę i koperek, paprykę pokrojoną w bardzo cienkie paski, rozdrobniony serek ziołowy, bazylię oraz sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Ciabatty przekrawamy wzdłuż, każdą połówkę dzielimy na 3-4 części. Tak przygotowane bułki smarujemy masłem czoskowym. Na każdą z nich nakładamy pastę z pstrąga, posypujemy startym parmezanem.

Krok 3

Zapiekamy na grillu elektrycznym lub w piekarniku przez ok. 15-20 minut. Podajemy z sosem pomidorowym. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej