Grillowana ciabatta z pstrągiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana ciabatta z pstrągiem

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

50 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga rozdrabniamy, dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę i koperek, paprykę pokrojoną w bardzo cienkie paski, rozdrobniony serek ziołowy, bazylię oraz sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Ciabatty przekrawamy wzdłuż, każdą połówkę dzielimy na 3-4 części. Tak przygotowane bułki smarujemy masłem czoskowym. Na każdą z nich nakładamy pastę z pstrąga, posypujemy startym parmezanem.

Krok 3

Zapiekamy na grillu elektrycznym lub w piekarniku przez ok. 15-20 minut. Podajemy z sosem pomidorowym. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana ciabatta z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej