
Składniki
2 sztuki
300 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
50 gramów
4 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pstrąga rozdrabniamy, dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę i koperek, paprykę pokrojoną w bardzo cienkie paski, rozdrobniony serek ziołowy, bazylię oraz sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2
Ciabatty przekrawamy wzdłuż, każdą połówkę dzielimy na 3-4 części. Tak przygotowane bułki smarujemy masłem czoskowym. Na każdą z nich nakładamy pastę z pstrąga, posypujemy startym parmezanem.
Krok 3
Zapiekamy na grillu elektrycznym lub w piekarniku przez ok. 15-20 minut. Podajemy z sosem pomidorowym. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej