Zapiekanka wieprzowa z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka wieprzowa z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 sztuka

null

3 sztuki

null

null

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój w kostkę, po czym rozgrzej na patelni.

Krok 2

Cebule obierz i posiekaj razem z czosnkiem, obsmaż i wymieszaj z mięsem, dopraw do smaku.

Krok 3

Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Pomidory pokrój w plastry i ułóż na zapiekance, wierzch posyp wiórkami pora.

Krok 5

Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180 stopni na 30 minut.

Krok 6

Posyp posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka wieprzowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka wieprzowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka wieprzowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka wieprzowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka wieprzowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka wieprzowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka wieprzowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka wieprzowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej