
Składniki
2 sztuki
null
1 sztuka
null
3 sztuki
null
null
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieprzowinę pokrój w kostkę, po czym rozgrzej na patelni.
Krok 2
Cebule obierz i posiekaj razem z czosnkiem, obsmaż i wymieszaj z mięsem, dopraw do smaku.
Krok 3
Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Pomidory pokrój w plastry i ułóż na zapiekance, wierzch posyp wiórkami pora.
Krok 5
Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180 stopni na 30 minut.
Krok 6
Posyp posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej