Zapiekanka wieprzowa z warzywami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0

0

0

500 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój w kostkę, po czym rozgrzej na patelni.

Krok 1

Cebule obierz i posiekaj razem z czosnkiem, obsmaż i wymieszaj z mięsem, dopraw do smaku.

Krok 1

Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 1

Pomidory pokrój w plastry i ułóż na zapiekance, wierzch posyp wiórkami pora.

Krok 1

Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180 stopni na 30 minut.

Krok 1

Posyp posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej