Zapiekanka z kalafiora

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeży kalafior ugotuj w lekko osolonej wodzie i odsącz.

Krok 2

Sos Spaghetti Toscana Knorr zagotuj w rondelku.

Krok 3

Do naczynia żaroodpornego włóż kalafiora, obłóż go plastrami sera.

Krok 4

Całość polej sosem pomidorowym i piecz przez około pół godziny w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej