Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO
łatwe
624 osoby zapisały
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odetnij górne końcówki papryk. Następnie pozbądź się pestek i białych wewnętrznych części papryki.

Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju razem z mięsem na patelni przez około 8 minut.

Krok 3
Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Następnie dodaj przepłukaną fasolkę z puszki. Wszystko duś, aż sos zgęstnieje. Farsz dopraw posiekaną kolendrą. Możesz dodatkowo dodać mielony kumin.

Krok 4
Gotowy farsz nakładaj do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj pod przykryciem przez 20 minut w 160°C. Tak przygotowaną paprykę podawaj np. z chipsami nachos.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO
Słodkie papryki smakują wyśmienicie wypełnione meksykańskim farszem i upieczone w piekarniku.