Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

13

423 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

307 osób wydrukowało

Pobierz pdf

513 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odetnij górne końcówki papryk. Następnie pozbądź się pestek i białych wewnętrznych części papryki.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju razem z mięsem na patelni przez około 8 minut.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Następnie dodaj przepłukaną fasolkę z puszki. Wszystko duś, aż sos zgęstnieje. Farsz dopraw posiekaną kolendrą. Możesz dodatkowo dodać mielony kumin.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz nakładaj do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj pod przykryciem przez 20 minut w 160°C. Tak przygotowaną paprykę podawaj np. z chipsami nachos.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Paulina Flk

    Paulina Flk, 30.09.2016

    A to moje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata CH

    Beata CH, 30.09.2016

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek, 25.09.2016

    Najlepsza w wykonaniu mojej mamy.Rozpływa się w ustach

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEOFaszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO

Słodkie papryki smakują wyśmienicie wypełnione meksykańskim farszem i upieczone w piekarniku.