Faszerowana papryka po meksykańsku video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

heart
466 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

341 osób wydrukowało

Pobierz pdf

624 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odetnij górne końcówki papryk. Następnie pozbądź się pestek i białych wewnętrznych części papryki.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju razem z mięsem na patelni przez około 8 minut.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Następnie dodaj przepłukaną fasolkę z puszki. Wszystko duś, aż sos zgęstnieje. Farsz dopraw posiekaną kolendrą. Możesz dodatkowo dodać mielony kumin.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz nakładaj do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj pod przykryciem przez 20 minut w 160°C. Tak przygotowaną paprykę podawaj np. z chipsami nachos.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Paulina Flk

    Paulina Flk , 30.09.2016

    A to moje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata CH

    Beata CH , 30.09.2016

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 25.09.2016

    Najlepsza w wykonaniu mojej mamy.Rozpływa się w ustach

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEOFaszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO

Słodkie papryki smakują wyśmienicie wypełnione meksykańskim farszem i upieczone w piekarniku.