Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO
łatwe
613 osób zapisało
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odetnij górne końcówki papryk. Następnie pozbądź się pestek i białych wewnętrznych części papryki.

Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju razem z mięsem na patelni przez około 8 minut.

Krok 3
Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Następnie dodaj przepłukaną fasolkę z puszki. Wszystko duś, aż sos zgęstnieje. Farsz dopraw posiekaną kolendrą. Możesz dodatkowo dodać mielony kumin.

Krok 4
Gotowy farsz nakładaj do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj pod przykryciem przez 20 minut w 160°C. Tak przygotowaną paprykę podawaj np. z chipsami nachos.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO
Słodkie papryki smakują wyśmienicie wypełnione meksykańskim farszem i upieczone w piekarniku.