Faszerowana papryka po meksykańsku video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

heart
468 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

341 osób wydrukowało

Pobierz pdf

624 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odetnij górne końcówki papryk. Następnie pozbądź się pestek i białych wewnętrznych części papryki.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju razem z mięsem na patelni przez około 8 minut.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Następnie dodaj przepłukaną fasolkę z puszki. Wszystko duś, aż sos zgęstnieje. Farsz dopraw posiekaną kolendrą. Możesz dodatkowo dodać mielony kumin.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz nakładaj do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj pod przykryciem przez 20 minut w 160°C. Tak przygotowaną paprykę podawaj np. z chipsami nachos.

Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Paulina Flk

    Paulina Flk , 30.09.2016

    A to moje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata CH

    Beata CH , 30.09.2016

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 25.09.2016

    Najlepsza w wykonaniu mojej mamy.Rozpływa się w ustach

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEOFaszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO

Słodkie papryki smakują wyśmienicie wypełnione meksykańskim farszem i upieczone w piekarniku.