Sałatka z faszerowanymi pomidorami

- Krok 1Kuskus zalej wrzącą wodą. Możesz do smaku dodać odrobinę soli lub nawet kostkę rosołową.
- Krok 2Pomidory umyj, wytrzyj i odetnij kilka milimetrów z wierzchu i spodu każdego pomidora. Przekrój go na pół, wydrąż i odstaw na bok.
- Krok 3Awokado, czerwoną cebulę i suszone pomidory pokrój drobno, posiekaj drobno natkę pietruszki i kolendry, oczyść liście szpinaku, odrywając końce liści.
- Krok 4W misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i Sos sałatkowy Knorr. Dodaj szpinak, cebulę, suszone pomidory, awokado, obie natki oraz kuskus.
- Krok 5Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Sałatką nafaszeruj pomidory, oprósz je serem feta.

Idealnym dodatkiem do tak przygotowanej sałatki będą pestki słonecznika lub dyni.

Faszerowane warzywa to patent, który sprawdza się zawsze. Sałatka z faszerowanymi pomidorami będzie więc nie tylko świetnym daniem polecanym na kolację, ale także szybką, imprezową przekąską. Wygląda na to, że jest naprawdę uniwersalna!
Dla kogo?
Sałatka podana z tak nietypowymi pomidorami z pewnością zaskoczy Twoich bliskich! Nawet ci, którzy nie przepadają za jedzeniem warzyw, powinni bez większych oporów się na nią skusić.
Na jaką okazję?
Planujesz spotkanie w większym gronie i szukasz pomysłu na danie z łatwo dostępnych składników, ale jednocześnie niebanalne? Sałatka z faszerowanymi pomidorami to rozwiązanie Twojego problemu!
Czy wiesz, że?
Farszem nadziewać można większość warzyw, poczynając od papryki, poprzez cukinię, a kończąc właśnie na pomidorach.
Dla urozmaicenia:
Zamiast kaszy kuskus równie dobrze możesz użyć jaglanej lub gryczanej. Do farszu możesz dodać także inne, swoje ulubione składniki.