
Składniki
7 sztuk
500 gramów
100 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
5 łyżek
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus zalej wrzącą wodą. Możesz do smaku dodać odrobinę soli lub nawet kostkę rosołową.

Krok 2
Pomidory umyj, wytrzyj i odetnij kilka milimetrów z wierzchu i spodu każdego pomidora. Przekrój go na pół, wydrąż i odstaw na bok.

Krok 3
Awokado, czerwoną cebulę i suszone pomidory pokrój drobno, posiekaj drobno natkę pietruszki i kolendry, oczyść liście szpinaku, odrywając końce liści.

Krok 4
W misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i Sos sałatkowy Knorr. Dodaj szpinak, cebulę, suszone pomidory, awokado, obie natki oraz kuskus.

Krok 5
Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Sałatką nafaszeruj pomidory, oprósz je serem feta.


Dobra rada:
Idealnym dodatkiem do tak przygotowanej sałatki będą pestki słonecznika lub dyni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z faszerowanymi pomidorami
Faszerowane warzywa to patent, który sprawdza się zawsze. Sałatka z faszerowanymi pomidorami będzie więc nie tylko świetnym daniem polecanym na kolację, ale także szybką, imprezową przekąską. Wygląda na to, że jest naprawdę uniwersalna!
Dla kogo?
Sałatka podana z tak nietypowymi pomidorami z pewnością zaskoczy Twoich bliskich! Nawet ci, którzy nie przepadają za jedzeniem warzyw, powinni bez większych oporów się na nią skusić.
Na jaką okazję?
Planujesz spotkanie w większym gronie i szukasz pomysłu na danie z łatwo dostępnych składników, ale jednocześnie niebanalne? Sałatka z faszerowanymi pomidorami to rozwiązanie Twojego problemu!
Czy wiesz, że?
Farszem nadziewać można większość warzyw, poczynając od papryki, poprzez cukinię, a kończąc właśnie na pomidorach.
Dla urozmaicenia:
Zamiast kaszy kuskus równie dobrze możesz użyć jaglanej lub gryczanej. Do farszu możesz dodać także inne, swoje ulubione składniki.