
Składniki
7 sztuk
500 gramów
100 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
5 łyżek
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus zalej wrzącą wodą. Możesz do smaku dodać odrobinę soli lub nawet kostkę rosołową.

Krok 2
Pomidory umyj, wytrzyj i odetnij kilka milimetrów z wierzchu i spodu każdego pomidora. Przekrój go na pół, wydrąż i odstaw na bok.

Krok 3
Awokado, czerwoną cebulę i suszone pomidory pokrój drobno, posiekaj drobno natkę pietruszki i kolendry, oczyść liście szpinaku, odrywając końce liści.

Krok 4
W misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i Sos sałatkowy Knorr. Dodaj szpinak, cebulę, suszone pomidory, awokado, obie natki oraz kuskus.

Krok 5
Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Sałatką nafaszeruj pomidory, oprósz je serem feta.


Dobra rada:
Idealnym dodatkiem do tak przygotowanej sałatki będą pestki słonecznika lub dyni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z faszerowanymi pomidorami
Faszerowane warzywa to patent, który sprawdza się zawsze. Sałatka z faszerowanymi pomidorami będzie więc nie tylko świetnym daniem polecanym na kolację, ale także szybką, imprezową przekąską. Wygląda na to, że jest naprawdę uniwersalna!
Dla kogo?
Sałatka podana z tak nietypowymi pomidorami z pewnością zaskoczy Twoich bliskich! Nawet ci, którzy nie przepadają za jedzeniem warzyw, powinni bez większych oporów się na nią skusić.
Na jaką okazję?
Planujesz spotkanie w większym gronie i szukasz pomysłu na danie z łatwo dostępnych składników, ale jednocześnie niebanalne? Sałatka z faszerowanymi pomidorami to rozwiązanie Twojego problemu!
Czy wiesz, że?
Farszem nadziewać można większość warzyw, poczynając od papryki, poprzez cukinię, a kończąc właśnie na pomidorach.
Dla urozmaicenia:
Zamiast kaszy kuskus równie dobrze możesz użyć jaglanej lub gryczanej. Do farszu możesz dodać także inne, swoje ulubione składniki.