Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
300 gramów
1 garść
1 garść
10 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
50 gramów
130 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obieram i razem z resztą warzyw kroję wszystko w drobną kostę.
Krok 2
Serek wiejski (razem z płynem) przekładam do miseczki, dodaje warzywa i mieszam z solą, sokiem z cytryny, pieprzem, cukrem/erytrytolem, natką pietruszki oraz koperkiem.
Krok 3
Sałatkę wkładam do lodówki na minimum godzinkę ale można jeść bezpośrednio.
Krok 4
Po wyciągnięciu z lodówki mieszam ją z jogurtem naturalnym, jeśli jesz bezpośrednio to dodaj jogurt odrazu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej