Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim

Autor: Lekkostrawniee_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

300 gramów

1 garść

1 garść

10 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

50 gramów

130 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obieram i razem z resztą warzyw kroję wszystko w drobną kostę.

Krok 2

Serek wiejski (razem z płynem) przekładam do miseczki, dodaje warzywa i mieszam z solą, sokiem z cytryny, pieprzem, cukrem/erytrytolem, natką pietruszki oraz koperkiem.

Krok 3

Sałatkę wkładam do lodówki na minimum godzinkę ale można jeść bezpośrednio.

Krok 4

Po wyciągnięciu z lodówki mieszam ją z jogurtem naturalnym, jeśli jesz bezpośrednio to dodaj jogurt odrazu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej