Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim

Autor: Lekkostrawniee_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

300 gramów

1 garść

1 garść

10 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

50 gramów

130 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obieram i razem z resztą warzyw kroję wszystko w drobną kostę.

Krok 2

Serek wiejski (razem z płynem) przekładam do miseczki, dodaje warzywa i mieszam z solą, sokiem z cytryny, pieprzem, cukrem/erytrytolem, natką pietruszki oraz koperkiem.

Krok 3

Sałatkę wkładam do lodówki na minimum godzinkę ale można jeść bezpośrednio.

Krok 4

Po wyciągnięciu z lodówki mieszam ją z jogurtem naturalnym, jeśli jesz bezpośrednio to dodaj jogurt odrazu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej