Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
300 gramów
1 garść
1 garść
10 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
50 gramów
130 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obieram i razem z resztą warzyw kroję wszystko w drobną kostę.
Krok 2
Serek wiejski (razem z płynem) przekładam do miseczki, dodaje warzywa i mieszam z solą, sokiem z cytryny, pieprzem, cukrem/erytrytolem, natką pietruszki oraz koperkiem.
Krok 3
Sałatkę wkładam do lodówki na minimum godzinkę ale można jeść bezpośrednio.
Krok 4
Po wyciągnięciu z lodówki mieszam ją z jogurtem naturalnym, jeśli jesz bezpośrednio to dodaj jogurt odrazu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej