Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim

Autor: Lekkostrawniee_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

300 gramów

1 garść

1 garść

10 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

50 gramów

130 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obieram i razem z resztą warzyw kroję wszystko w drobną kostę.

Krok 2

Serek wiejski (razem z płynem) przekładam do miseczki, dodaje warzywa i mieszam z solą, sokiem z cytryny, pieprzem, cukrem/erytrytolem, natką pietruszki oraz koperkiem.

Krok 3

Sałatkę wkładam do lodówki na minimum godzinkę ale można jeść bezpośrednio.

Krok 4

Po wyciągnięciu z lodówki mieszam ją z jogurtem naturalnym, jeśli jesz bezpośrednio to dodaj jogurt odrazu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej