Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
300 gramów
1 garść
1 garść
10 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
50 gramów
130 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obieram i razem z resztą warzyw kroję wszystko w drobną kostę.
Krok 2
Serek wiejski (razem z płynem) przekładam do miseczki, dodaje warzywa i mieszam z solą, sokiem z cytryny, pieprzem, cukrem/erytrytolem, natką pietruszki oraz koperkiem.
Krok 3
Sałatkę wkładam do lodówki na minimum godzinkę ale można jeść bezpośrednio.
Krok 4
Po wyciągnięciu z lodówki mieszam ją z jogurtem naturalnym, jeśli jesz bezpośrednio to dodaj jogurt odrazu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























