Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim

Autor: Lekkostrawniee_

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

300 gramów

1 garść

1 garść

10 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

50 gramów

130 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obieram i razem z resztą warzyw kroję wszystko w drobną kostę.

Krok 2

Serek wiejski (razem z płynem) przekładam do miseczki, dodaje warzywa i mieszam z solą, sokiem z cytryny, pieprzem, cukrem/erytrytolem, natką pietruszki oraz koperkiem.

Krok 3

Sałatkę wkładam do lodówki na minimum godzinkę ale można jeść bezpośrednio.

Krok 4

Po wyciągnięciu z lodówki mieszam ją z jogurtem naturalnym, jeśli jesz bezpośrednio to dodaj jogurt odrazu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej