Lekka sałatka buraczana z serkiem wiejskim
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
200 gramów
300 gramów
1 garść
1 garść
10 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
50 gramów
130 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obieram i razem z resztą warzyw kroję wszystko w drobną kostę.
Krok 2
Serek wiejski (razem z płynem) przekładam do miseczki, dodaje warzywa i mieszam z solą, sokiem z cytryny, pieprzem, cukrem/erytrytolem, natką pietruszki oraz koperkiem.
Krok 3
Sałatkę wkładam do lodówki na minimum godzinkę ale można jeść bezpośrednio.
Krok 4
Po wyciągnięciu z lodówki mieszam ją z jogurtem naturalnym, jeśli jesz bezpośrednio to dodaj jogurt odrazu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej