Mięso z cebulą i tostami z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso z cebulą i tostami z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

null

4 łyżki

null

2 plastry

1 łyżeczka

20 mililitrów

4 sztuki

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę na talarki, a ananasa na kawałki.

Krok 2

Wlej 3 łyżki oleju na patelnię i smaż cebulę by zbrązowiała.

Krok 3

Rozpuść w garnku ser ze śmietaną i 2 łyżkami soku z ananasa doprawiając pieprzem kajeńskim. Dodaj ananasa.

Krok 4

Następnie zrób tosty. Przekrój je ukośnie, po czym ułóż na wierzchu ser z ananasem i przez 5 minut zapiekaj na rozgrzanym grillu.

Krok 5

Posyp mięso solą i pieprzem i smaż maksymalnie 5 minut z każdej strony.

Krok 6

Na talerzach ułóż tosty wraz z mięsem. Koniak dolej do tłuszcze ze smażenia. Polej nim cebulę jaka przykrywa mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej