
Składniki
2 sztuki
6 łyżek
null
4 łyżki
null
2 plastry
1 łyżeczka
20 mililitrów
4 sztuki
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę na talarki, a ananasa na kawałki.
Krok 2
Wlej 3 łyżki oleju na patelnię i smaż cebulę by zbrązowiała.
Krok 3
Rozpuść w garnku ser ze śmietaną i 2 łyżkami soku z ananasa doprawiając pieprzem kajeńskim. Dodaj ananasa.
Krok 4
Następnie zrób tosty. Przekrój je ukośnie, po czym ułóż na wierzchu ser z ananasem i przez 5 minut zapiekaj na rozgrzanym grillu.
Krok 5
Posyp mięso solą i pieprzem i smaż maksymalnie 5 minut z każdej strony.
Krok 6
Na talerzach ułóż tosty wraz z mięsem. Koniak dolej do tłuszcze ze smażenia. Polej nim cebulę jaka przykrywa mięso.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej