Mięso z cebulą i tostami z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso z cebulą i tostami z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

null

4 łyżki

null

2 plastry

1 łyżeczka

20 mililitrów

4 sztuki

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę na talarki, a ananasa na kawałki.

Krok 2

Wlej 3 łyżki oleju na patelnię i smaż cebulę by zbrązowiała.

Krok 3

Rozpuść w garnku ser ze śmietaną i 2 łyżkami soku z ananasa doprawiając pieprzem kajeńskim. Dodaj ananasa.

Krok 4

Następnie zrób tosty. Przekrój je ukośnie, po czym ułóż na wierzchu ser z ananasem i przez 5 minut zapiekaj na rozgrzanym grillu.

Krok 5

Posyp mięso solą i pieprzem i smaż maksymalnie 5 minut z każdej strony.

Krok 6

Na talerzach ułóż tosty wraz z mięsem. Koniak dolej do tłuszcze ze smażenia. Polej nim cebulę jaka przykrywa mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryż z jabłkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej