
Składniki
2 sztuki
6 łyżek
null
4 łyżki
null
2 plastry
1 łyżeczka
20 mililitrów
4 sztuki
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę na talarki, a ananasa na kawałki.
Krok 2
Wlej 3 łyżki oleju na patelnię i smaż cebulę by zbrązowiała.
Krok 3
Rozpuść w garnku ser ze śmietaną i 2 łyżkami soku z ananasa doprawiając pieprzem kajeńskim. Dodaj ananasa.
Krok 4
Następnie zrób tosty. Przekrój je ukośnie, po czym ułóż na wierzchu ser z ananasem i przez 5 minut zapiekaj na rozgrzanym grillu.
Krok 5
Posyp mięso solą i pieprzem i smaż maksymalnie 5 minut z każdej strony.
Krok 6
Na talerzach ułóż tosty wraz z mięsem. Koniak dolej do tłuszcze ze smażenia. Polej nim cebulę jaka przykrywa mięso.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej