Mięso z cebulą i tostami z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso z cebulą i tostami z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

null

4 łyżki

null

2 plastry

1 łyżeczka

20 mililitrów

4 sztuki

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę na talarki, a ananasa na kawałki.

Krok 2

Wlej 3 łyżki oleju na patelnię i smaż cebulę by zbrązowiała.

Krok 3

Rozpuść w garnku ser ze śmietaną i 2 łyżkami soku z ananasa doprawiając pieprzem kajeńskim. Dodaj ananasa.

Krok 4

Następnie zrób tosty. Przekrój je ukośnie, po czym ułóż na wierzchu ser z ananasem i przez 5 minut zapiekaj na rozgrzanym grillu.

Krok 5

Posyp mięso solą i pieprzem i smaż maksymalnie 5 minut z każdej strony.

Krok 6

Na talerzach ułóż tosty wraz z mięsem. Koniak dolej do tłuszcze ze smażenia. Polej nim cebulę jaka przykrywa mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso z cebulą i tostami z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej