
Składniki
1 łyżeczka
4 łyżeczki
1 łyżka
2 szklanki
4 sztuki
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki gorącej wody, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i dodać do ciepłego bulionu.
Krok 2
Do kieliszka nałożyć kurczaka, marchewkę i brokuły. Zalać bulionem i wstawić do lodówki.
Krok 3
Serek kozi wymieszać z sosem sałatkowym. Na gotowe nóżki wyłożyć po łyżce serka i posypać wszystko parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej