Nóżki z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nóżki z brokułami

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

4 łyżeczki

1 łyżka

2 szklanki

4 sztuki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki gorącej wody, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i dodać do ciepłego bulionu.

Krok 2

Do kieliszka nałożyć kurczaka, marchewkę i brokuły. Zalać bulionem i wstawić do lodówki.

Krok 3

Serek kozi wymieszać z sosem sałatkowym. Na gotowe nóżki wyłożyć po łyżce serka i posypać wszystko parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej