Nóżki z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nóżki z brokułami

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

4 łyżeczki

1 łyżka

2 szklanki

4 sztuki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki gorącej wody, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i dodać do ciepłego bulionu.

Krok 2

Do kieliszka nałożyć kurczaka, marchewkę i brokuły. Zalać bulionem i wstawić do lodówki.

Krok 3

Serek kozi wymieszać z sosem sałatkowym. Na gotowe nóżki wyłożyć po łyżce serka i posypać wszystko parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nóżki z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej