Kotleciki z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z ziemniaków

Autor: anek anek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

75 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyć, opłukać, gotować 20 minut w mundurkach, w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, Cebulę obrać, drobno posiekać, wymieszać z ziemniakami. Wbić jajko, wyrobić masę. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Usmażyć ok. 12 placków na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej