Kotleciki z ziemniaków

Autor: anek anek

ratingratingratingratingrating

7

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyć, opłukać, gotować 20 minut w mundurkach, w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, Cebulę obrać, drobno posiekać, wymieszać z ziemniakami. Wbić jajko, wyrobić masę. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Usmażyć ok. 12 placków na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
26 osób ogląda przepis:
Ciasto kokosowe
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej