
Składniki
75 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyć, opłukać, gotować 20 minut w mundurkach, w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, Cebulę obrać, drobno posiekać, wymieszać z ziemniakami. Wbić jajko, wyrobić masę. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 3
Usmażyć ok. 12 placków na oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej