
Składniki
75 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyć, opłukać, gotować 20 minut w mundurkach, w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, Cebulę obrać, drobno posiekać, wymieszać z ziemniakami. Wbić jajko, wyrobić masę. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 3
Usmażyć ok. 12 placków na oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej