
Składniki
2 sztuki
null
2 sztuki
null
null
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrana cebulę pokrój w piórka i zeszklij na oleju.
Krok 2
Pokrojone w grubsze plastry mięsa, lekko rozbij i dodaj do cebuli, przypraw.
Krok 3
Obrane kalarepy i marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do mięsa. Duś godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej