
Składniki
2 sztuki
null
2 sztuki
null
null
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrana cebulę pokrój w piórka i zeszklij na oleju.
Krok 2
Pokrojone w grubsze plastry mięsa, lekko rozbij i dodaj do cebuli, przypraw.
Krok 3
Obrane kalarepy i marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do mięsa. Duś godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej