Fasolka szparagowa klasycznie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa klasycznie

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

8 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

500 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę ugotować na parze ( można to zrobić też w lekko solonej wodzie). Jajko rozbić na talerzu i chwilę ubić widelcem. Do jajka dodać szczyptę soli i ziół.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię dodać masło i roztopić, dodać olej żeby masło się nie przypalało. Fasolkę obtoczyć w jajku później w bułce tartej i wyłożyć na rozgrzane masło. Smażymy do momentu zarumienienia bułki tartej. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa klasycznie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa klasycznie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa klasycznie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa klasycznie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa klasycznie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa klasycznie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa klasycznie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa klasycznie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej