
Składniki
1 łyżka
8 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
500 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę ugotować na parze ( można to zrobić też w lekko solonej wodzie). Jajko rozbić na talerzu i chwilę ubić widelcem. Do jajka dodać szczyptę soli i ziół.
Krok 2
Na rozgrzaną patelnię dodać masło i roztopić, dodać olej żeby masło się nie przypalało. Fasolkę obtoczyć w jajku później w bułce tartej i wyłożyć na rozgrzane masło. Smażymy do momentu zarumienienia bułki tartej. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej