Kapusta zasmażana z koperkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

647 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

418 osób wydrukowało

Pobierz pdf

813 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

4 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 1

Krok 2

Kapustę przekrój na pół, wytnij głąb, połówki drobno poszatkuj.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 2

Krok 3

Gdy cebula się zrumieni, dodawaj do niej kapustę partiami i obsmażaj. Gdy cała kapusta jest na patelni, dodaj jedną szklankę wody i kilka szczypt czarnego pieprzu oraz kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 3

Krok 4

Duś 15-25 minut, zależnie od wieku kapusty – musi być miękka.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 4

Krok 5

Gdy kapusta jest miękka, dodaj pokrojony koperek. Ciągle mieszając, dodawaj zasmażkę błyskawiczną Knorr. Gotową kapustę przełóż do misek i podawaj z chlebem.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Rosa Sevoy

    Rosa Sevoy

    Dokladnie! Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta zasmażana z koperkiemKapusta zasmażana z koperkiem

Kapusta zasmażana z koperkiem to klasyka polskiej kuchni. Pasuje idealnie do wielu dań mięsnych, w tym przede wszystkim do śląskich rolad, golonki, schabowego, wszelkiego rodzaju pieczeni, smażonych ryb i wielu innych. To harmonijne połączenie białej kapusty z ziołowym dodatkiem, jakim jest koperek, kusi smakiem i zapachem.Biała kapusta to bardzo popularne w Polsce warzywo, które ponoć przywędrowało do nas razem z królową Boną z Włoch. Pięć wieków tradycji zobowiązuje, co tłumaczyć może fakt, że do perfekcji opanowaliśmy sztukę jej przyrządzania. Znanych jest wiele dań z białą kapustą w roli głównej, ale kapusta zasmażana z koperkiem jest tą, która towarzyszy rodzinnym spotkaniom na co dzień i od święta. O każdej porze roku jest tak samo smaczna i dostępna. Powinnaś ją przygotować również ty!