Kapusta zasmażana z koperkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta zasmażana z koperkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

heart
874 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

441 osób wydrukowało

Pobierz pdf

925 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

3 sztuki

4 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 1

Krok 2

Kapustę przekrój na pół, wytnij głąb, połówki drobno poszatkuj.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 2

Krok 3

Gdy cebula się zrumieni, dodawaj do niej kapustę partiami i obsmażaj. Gdy cała kapusta jest na patelni, dodaj jedną szklankę wody i kilka szczypt czarnego pieprzu oraz kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 3

Krok 4

Duś 15-25 minut, zależnie od wieku kapusty – musi być miękka.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 4

Krok 5

Gdy kapusta jest miękka, dodaj pokrojony koperek. Ciągle mieszając, dodawaj zasmażkę błyskawiczną Knorr. Gotową kapustę przełóż do misek i podawaj z chlebem.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Rosa Sevoy

    Rosa Sevoy , 23.12.2015

    Dokladnie! Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kapusta kiszona duszona
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta zasmażana z koperkiemKapusta zasmażana z koperkiem

Kapusta zasmażana z koperkiem to klasyka polskiej kuchni. Pasuje idealnie do wielu dań mięsnych, w tym przede wszystkim do śląskich rolad, golonki, schabowego, wszelkiego rodzaju pieczeni, smażonych ryb i wielu innych. To harmonijne połączenie białej kapusty z ziołowym dodatkiem, jakim jest koperek, kusi smakiem i zapachem.Biała kapusta to bardzo popularne w Polsce warzywo, które ponoć przywędrowało do nas razem z królową Boną z Włoch. Pięć wieków tradycji zobowiązuje, co tłumaczyć może fakt, że do perfekcji opanowaliśmy sztukę jej przyrządzania. Znanych jest wiele dań z białą kapustą w roli głównej, ale kapusta zasmażana z koperkiem jest tą, która towarzyszy rodzinnym spotkaniom na co dzień i od święta. O każdej porze roku jest tak samo smaczna i dostępna. Powinnaś ją przygotować również ty!