Kapusta zasmażana z koperkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta zasmażana z koperkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

735 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

421 osób wydrukowało

Pobierz pdf

819 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

3 sztuki

4 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 1

Krok 2

Kapustę przekrój na pół, wytnij głąb, połówki drobno poszatkuj.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 2

Krok 3

Gdy cebula się zrumieni, dodawaj do niej kapustę partiami i obsmażaj. Gdy cała kapusta jest na patelni, dodaj jedną szklankę wody i kilka szczypt czarnego pieprzu oraz kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 3

Krok 4

Duś 15-25 minut, zależnie od wieku kapusty – musi być miękka.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 4

Krok 5

Gdy kapusta jest miękka, dodaj pokrojony koperek. Ciągle mieszając, dodawaj zasmażkę błyskawiczną Knorr. Gotową kapustę przełóż do misek i podawaj z chlebem.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Rosa Sevoy

    Rosa Sevoy , 23.12.2015

    Dokladnie! Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta zasmażana z koperkiemKapusta zasmażana z koperkiem

Kapusta zasmażana z koperkiem to klasyka polskiej kuchni. Pasuje idealnie do wielu dań mięsnych, w tym przede wszystkim do śląskich rolad, golonki, schabowego, wszelkiego rodzaju pieczeni, smażonych ryb i wielu innych. To harmonijne połączenie białej kapusty z ziołowym dodatkiem, jakim jest koperek, kusi smakiem i zapachem.Biała kapusta to bardzo popularne w Polsce warzywo, które ponoć przywędrowało do nas razem z królową Boną z Włoch. Pięć wieków tradycji zobowiązuje, co tłumaczyć może fakt, że do perfekcji opanowaliśmy sztukę jej przyrządzania. Znanych jest wiele dań z białą kapustą w roli głównej, ale kapusta zasmażana z koperkiem jest tą, która towarzyszy rodzinnym spotkaniom na co dzień i od święta. O każdej porze roku jest tak samo smaczna i dostępna. Powinnaś ją przygotować również ty!