PRZEPISY.PL

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem to prawdziwy zwiastun lata. Gotuje się szybko i smakuje cudownie. Najlepsza jest lekko krucha, z dużą ilością świeżego kopru.

Kapusta zasmażana z koperkiem - autor: przepisy.pl

Kapusta zasmażana z koperkiem

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
327
osób dodało do Mniamlisty
327
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • olej4 łyżki
  • woda1 szklanka
  • pieprz do smaku
Kapusta zasmażana z koperkiem – krok 1

Krok 1

Podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Kapusta zasmażana z koperkiem – krok 2

Krok 2

Kapustę przekrój na pół, wytnij głąb, połówki drobno poszatkuj.
Kapusta zasmażana z koperkiem – krok 3

Krok 3

Gdy cebula się zrumieni, dodawaj do niej kapustę partiami i obsmażaj.
Kapusta zasmażana z koperkiem – krok 4

Krok 4

Gdy cała kapusta jest na patelni, dodaj jedną szklankę wody i kilka szczypt czarnego pieprzu oraz bulionetkę Knorr.
Kapusta zasmażana z koperkiem – krok 5

Krok 5

Duś 15-25 minut, zależnie od wieku kapusty – musi być miękka.
Kapusta zasmażana z koperkiem – krok 6

Krok 6

Gdy kapusta jest miękka, dodaj pokrojony koperek. Ciągle mieszając, dodawaj zasmażkę błyskawiczną Knorr. Gotową kapustę przełóż do misek i podawaj z chlebem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka do duszonych warzyw KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

90
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
98
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
206
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
202
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Średnie