USZKA Z GRZYBAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

USZKA Z GRZYBAMI

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 dekagramy

0.5 sztuki

12 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

GRZYBY OPŁUKAĆ I UGOTOWAĆ. ZEMLEĆ.

Krok 2

ZRUMIENIĆ NA 1 ŁYŻECZCE TŁUSZCZU DROBNO POSIEKANĄ CEBULĘ, POŁĄCZYĆ Z GRZYBAMI, DODAĆ ODROBINĘ TARTEJ BUŁKI I WYSMAŻYĆ. WYSTUDZIĆ.

Krok 3

Z MĄKI JAJKA I WODY WYROBIĆ CIASTO, ROZWAŁKOWAĆ, POKROIĆ W KWADRATY, ZAKŁADAĆ GRZYBY, ZLEPIĆ USZKA.

Krok 4

GOTOWAĆ WE WRZĄCEJ, OSOLONEJ WODZIE.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej