USZKA Z GRZYBAMI

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 dekagramy

1 szczypta

12 dekagramów

0.5 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

0 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

GRZYBY OPŁUKAĆ I UGOTOWAĆ. ZEMLEĆ.

Krok 2

ZRUMIENIĆ NA 1 ŁYŻECZCE TŁUSZCZU DROBNO POSIEKANĄ CEBULĘ, POŁĄCZYĆ Z GRZYBAMI, DODAĆ ODROBINĘ TARTEJ BUŁKI I WYSMAŻYĆ. WYSTUDZIĆ.

Krok 3

Z MĄKI JAJKA I WODY WYROBIĆ CIASTO, ROZWAŁKOWAĆ, POKROIĆ W KWADRATY, ZAKŁADAĆ GRZYBY, ZLEPIĆ USZKA.

Krok 4

GOTOWAĆ WE WRZĄCEJ, OSOLONEJ WODZIE.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej