USZKA Z GRZYBAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

USZKA Z GRZYBAMI

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 dekagramy

0.5 sztuki

12 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

GRZYBY OPŁUKAĆ I UGOTOWAĆ. ZEMLEĆ.

Krok 2

ZRUMIENIĆ NA 1 ŁYŻECZCE TŁUSZCZU DROBNO POSIEKANĄ CEBULĘ, POŁĄCZYĆ Z GRZYBAMI, DODAĆ ODROBINĘ TARTEJ BUŁKI I WYSMAŻYĆ. WYSTUDZIĆ.

Krok 3

Z MĄKI JAJKA I WODY WYROBIĆ CIASTO, ROZWAŁKOWAĆ, POKROIĆ W KWADRATY, ZAKŁADAĆ GRZYBY, ZLEPIĆ USZKA.

Krok 4

GOTOWAĆ WE WRZĄCEJ, OSOLONEJ WODZIE.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej