USZKA Z GRZYBAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

USZKA Z GRZYBAMI

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 dekagramy

0.5 sztuki

12 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

GRZYBY OPŁUKAĆ I UGOTOWAĆ. ZEMLEĆ.

Krok 2

ZRUMIENIĆ NA 1 ŁYŻECZCE TŁUSZCZU DROBNO POSIEKANĄ CEBULĘ, POŁĄCZYĆ Z GRZYBAMI, DODAĆ ODROBINĘ TARTEJ BUŁKI I WYSMAŻYĆ. WYSTUDZIĆ.

Krok 3

Z MĄKI JAJKA I WODY WYROBIĆ CIASTO, ROZWAŁKOWAĆ, POKROIĆ W KWADRATY, ZAKŁADAĆ GRZYBY, ZLEPIĆ USZKA.

Krok 4

GOTOWAĆ WE WRZĄCEJ, OSOLONEJ WODZIE.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • USZKA Z GRZYBAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej