
Składniki
3 dekagramy
0.5 sztuki
12 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
GRZYBY OPŁUKAĆ I UGOTOWAĆ. ZEMLEĆ.
Krok 2
ZRUMIENIĆ NA 1 ŁYŻECZCE TŁUSZCZU DROBNO POSIEKANĄ CEBULĘ, POŁĄCZYĆ Z GRZYBAMI, DODAĆ ODROBINĘ TARTEJ BUŁKI I WYSMAŻYĆ. WYSTUDZIĆ.
Krok 3
Z MĄKI JAJKA I WODY WYROBIĆ CIASTO, ROZWAŁKOWAĆ, POKROIĆ W KWADRATY, ZAKŁADAĆ GRZYBY, ZLEPIĆ USZKA.
Krok 4
GOTOWAĆ WE WRZĄCEJ, OSOLONEJ WODZIE.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej