
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź a następnie wystudź. Paprykę oraz grzyby chińskie pokrój w paski a pora w krążki. Jeśli używasz pieczarek, pokrój je w ósemki.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju (najlepiej w woku) przesmaż pokrojone warzywa, dodaj imbir.
Krok 3
Warzywa dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz sosem sojowym. Gotowe warzywa podawaj z białym ryżem.
Dobra rada:
Aby nadać ostrości potrawie dodaj do warzyw 2 łyżki sosu sweet chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej