Orientalne warzywa stir-fry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne warzywa stir-fry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

98 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź a następnie wystudź. Paprykę oraz grzyby chińskie pokrój w paski a pora w krążki. Jeśli używasz pieczarek, pokrój je w ósemki.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju (najlepiej w woku) przesmaż pokrojone warzywa, dodaj imbir.

Krok 3

Warzywa dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz sosem sojowym. Gotowe warzywa podawaj z białym ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nadać ostrości potrawie dodaj do warzyw 2 łyżki sosu sweet chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej