Orientalne warzywa stir-fry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne warzywa stir-fry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
131 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź a następnie wystudź. Paprykę oraz grzyby chińskie pokrój w paski a pora w krążki. Jeśli używasz pieczarek, pokrój je w ósemki.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju (najlepiej w woku) przesmaż pokrojone warzywa, dodaj imbir.

Krok 3

Warzywa dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz sosem sojowym. Gotowe warzywa podawaj z białym ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nadać ostrości potrawie dodaj do warzyw 2 łyżki sosu sweet chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos paprykowy 3
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalne warzywa stir-fryOrientalne warzywa stir-fry

Brokuły ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź a następnie wystudź. Paprykę oraz grzyby chińskie pokrój w paski a pora w krążki. Jeśli używasz pieczarek, pokrój je w ósemki.