Orientalne warzywa stir-fry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne warzywa stir-fry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź a następnie wystudź. Paprykę oraz grzyby chińskie pokrój w paski a pora w krążki. Jeśli używasz pieczarek, pokrój je w ósemki.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju (najlepiej w woku) przesmaż pokrojone warzywa, dodaj imbir.

Krok 3

Warzywa dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz sosem sojowym. Gotowe warzywa podawaj z białym ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nadać ostrości potrawie dodaj do warzyw 2 łyżki sosu sweet chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalne warzywa stir-fryOrientalne warzywa stir-fry

Brokuły ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź a następnie wystudź. Paprykę oraz grzyby chińskie pokrój w paski a pora w krążki. Jeśli używasz pieczarek, pokrój je w ósemki.