Orientalne warzywa stir-fry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne warzywa stir-fry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
131 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź a następnie wystudź. Paprykę oraz grzyby chińskie pokrój w paski a pora w krążki. Jeśli używasz pieczarek, pokrój je w ósemki.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju (najlepiej w woku) przesmaż pokrojone warzywa, dodaj imbir.

Krok 3

Warzywa dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz sosem sojowym. Gotowe warzywa podawaj z białym ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nadać ostrości potrawie dodaj do warzyw 2 łyżki sosu sweet chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalne warzywa stir-fryOrientalne warzywa stir-fry

Brokuły ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź a następnie wystudź. Paprykę oraz grzyby chińskie pokrój w paski a pora w krążki. Jeśli używasz pieczarek, pokrój je w ósemki.