Orientalne warzywa stir-fry przepis – Zobacz na przepisy.pl

Orientalne warzywa stir-fry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

97 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź a następnie wystudź. Paprykę oraz grzyby chińskie pokrój w paski a pora w krążki. Jeśli używasz pieczarek, pokrój je w ósemki.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju (najlepiej w woku) przesmaż pokrojone warzywa, dodaj imbir.

Krok 3

Warzywa dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz sosem sojowym. Gotowe warzywa podawaj z białym ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nadać ostrości potrawie dodaj do warzyw 2 łyżki sosu sweet chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne warzywa stir-fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej