PRZEPISY.PL
Spaghetti aglio olio - autor: Piotr Murawski

Spaghetti aglio olio

  • 15
  • 4
  • Łatwe
  • 0
55
osób dodało do Mniamlisty
55
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • makaron spaghetti300 g
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr
    2 szt
  • strąki ostrej papryki chilli – pokrojonej razem z pestkami w drobną kostkę2 szt
  • Natka pietruszki posiekanej100 g
  • Cała główka czosnku obrana i pokrojona w plastry1 szt
  • oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia100 g
  • starty parmezan150 g
  • woda2 l
Spaghetti aglio olio – krok 1

Krok 1

W garnku o szerokim dnie zagotuj dwa litry wody, dodaj do niej dwie kostki Knorr. Dodaj makaron i gotuj go około 8 minut mieszając, co jakiś czas – makaron powinien być delikatnie twardawy, ale nie powinien się łamać.
Spaghetti aglio olio – krok 2

Krok 2

W dużej patelni rozgrzej oliwę dodaj do niej czosnek i ostrą paprykę, smaż, aż czosnek zrobi się złoty. Dodaj wtedy posiekaną natkę oraz makaron, do pasty dodaj również kilka łyżek wody po gotowaniu makaronu.
Spaghetti aglio olio – krok 3

Krok 3

Całość pomieszaj dokładnie, rozłóż na talerze, obficie posyp parmezanem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

398
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
42
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
1498
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
107
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe