Spaghetti z wędzoną rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z wędzoną rybą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

3 łyżki

null

100 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, posolonej wody. Następnie zahartuj je zimną wodą na durszlaku.

Spaghetti z wędzoną rybą - Krok 1

Krok 2

Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Carbonara Knorr do 300 mililitrów zimnej wody i zamieszaj. Następnie zagotuj, ciągle mieszając.

Spaghetti z wędzoną rybą - Krok 2

Krok 3

Dodaj zamrożony groszek i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.

Spaghetti z wędzoną rybą - Krok 3

Krok 4

Pokrój rybę w cząstki, dodaj do sosu i całość podgrzej.

Spaghetti z wędzoną rybą - Krok 4

Krok 5

Polej spaghetti sosem, po czym udekoruj cząstkami cytryny i koperkiem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Spaghetti z wędzoną rybą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z wędzoną rybąSpaghetti z wędzoną rybą

Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, posolonej wody. Następnie zahartuj je zimną wodą na durszlaku.