Spaghetti z wędzoną rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z wędzoną rybą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

3 łyżki

null

100 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, posolonej wody. Następnie zahartuj je zimną wodą na durszlaku.

Spaghetti z wędzoną rybą - Krok 1

Krok 2

Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Carbonara Knorr do 300 mililitrów zimnej wody i zamieszaj. Następnie zagotuj, ciągle mieszając.

Spaghetti z wędzoną rybą - Krok 2

Krok 3

Dodaj zamrożony groszek i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.

Spaghetti z wędzoną rybą - Krok 3

Krok 4

Pokrój rybę w cząstki, dodaj do sosu i całość podgrzej.

Spaghetti z wędzoną rybą - Krok 4

Krok 5

Polej spaghetti sosem, po czym udekoruj cząstkami cytryny i koperkiem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Spaghetti z wędzoną rybą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z wędzoną rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z wędzoną rybąSpaghetti z wędzoną rybą

Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, posolonej wody. Następnie zahartuj je zimną wodą na durszlaku.