
Składniki
1 sztuka
50 mililitrów
2 łyżki
35 dekagramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
35 dekagramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokroić na paski, cebulę pokroić w piórka, a paprykę również w paski. Na oleju podrumienić kurczaka, dodać paprykę, cebulę i bukiet chiński. Chwilę smażyć razem.
Krok 3
Całość przełożyć na bok. Wbić jajko, przesmażyć, a potem połączyć z całością. dodać ugotowany makaron, wymieszać.
Krok 4
Fix wymieszać z wodą i dodać do makaronu. Gotować całość jeszcze ok 5 minut. Przełożyć na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej