Spaghetti z patelni po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z patelni po chińsku

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

35 dekagramów

35 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

1 sztuka

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić na paski, cebulę pokroić w piórka, a paprykę również w paski. Na oleju podrumienić kurczaka, dodać paprykę, cebulę i bukiet chiński. Chwilę smażyć razem.

Krok 3

Całość przełożyć na bok. Wbić jajko, przesmażyć, a potem połączyć z całością. dodać ugotowany makaron, wymieszać.

Krok 4

Fix wymieszać z wodą i dodać do makaronu. Gotować całość jeszcze ok 5 minut. Przełożyć na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej