Spaghetti z patelni po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z patelni po chińsku

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

35 dekagramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

35 dekagramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić na paski, cebulę pokroić w piórka, a paprykę również w paski. Na oleju podrumienić kurczaka, dodać paprykę, cebulę i bukiet chiński. Chwilę smażyć razem.

Krok 3

Całość przełożyć na bok. Wbić jajko, przesmażyć, a potem połączyć z całością. dodać ugotowany makaron, wymieszać.

Krok 4

Fix wymieszać z wodą i dodać do makaronu. Gotować całość jeszcze ok 5 minut. Przełożyć na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej