Spaghetti z patelni po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z patelni po chińsku

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

35 dekagramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

35 dekagramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić na paski, cebulę pokroić w piórka, a paprykę również w paski. Na oleju podrumienić kurczaka, dodać paprykę, cebulę i bukiet chiński. Chwilę smażyć razem.

Krok 3

Całość przełożyć na bok. Wbić jajko, przesmażyć, a potem połączyć z całością. dodać ugotowany makaron, wymieszać.

Krok 4

Fix wymieszać z wodą i dodać do makaronu. Gotować całość jeszcze ok 5 minut. Przełożyć na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej