Spaghetti z patelni po chińsku

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

35 dekagramów

35 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

1 sztuka

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić na paski, cebulę pokroić w piórka, a paprykę również w paski. Na oleju podrumienić kurczaka, dodać paprykę, cebulę i bukiet chiński. Chwilę smażyć razem.

Krok 3

Całość przełożyć na bok. Wbić jajko, przesmażyć, a potem połączyć z całością. dodać ugotowany makaron, wymieszać.

Krok 4

Fix wymieszać z wodą i dodać do makaronu. Gotować całość jeszcze ok 5 minut. Przełożyć na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej