Spaghetti z patelni po chińsku

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

35 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

35 dekagramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić na paski, cebulę pokroić w piórka, a paprykę również w paski. Na oleju podrumienić kurczaka, dodać paprykę, cebulę i bukiet chiński. Chwilę smażyć razem.

Krok 3

Całość przełożyć na bok. Wbić jajko, przesmażyć, a potem połączyć z całością. dodać ugotowany makaron, wymieszać.

Krok 4

Fix wymieszać z wodą i dodać do makaronu. Gotować całość jeszcze ok 5 minut. Przełożyć na talerze.

0

Opinie o przepisie

Fix Smażony makaron po chińsku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej