Zapiekane greckie kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane greckie kiełbaski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

8 plastrów

150 gramów

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.

Krok 2

W miseczce połącz Majonez Babuni Hellmann's z zawartością opakowania Knorr, dodaj listki oregano i wymieszaj.

Krok 3

Sosem posmaruj kiełbaski. Boczek pokrój w niewielkie kawałki, oliwki w krążki, a ser pokrusz.

Krok 4

Rozdrobnione składniki ułóż na kiełbaskach. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej