
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
8 plastrów
150 gramów
10 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 2
W miseczce połącz Majonez Babuni Hellmann's z zawartością opakowania Knorr, dodaj listki oregano i wymieszaj.
Krok 3
Sosem posmaruj kiełbaski. Boczek pokrój w niewielkie kawałki, oliwki w krążki, a ser pokrusz.
Krok 4
Rozdrobnione składniki ułóż na kiełbaskach. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































