Zapiekane greckie kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane greckie kiełbaski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

8 plastrów

150 gramów

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.

Krok 2

W miseczce połącz Majonez Babuni Hellmann's z zawartością opakowania Knorr, dodaj listki oregano i wymieszaj.

Krok 3

Sosem posmaruj kiełbaski. Boczek pokrój w niewielkie kawałki, oliwki w krążki, a ser pokrusz.

Krok 4

Rozdrobnione składniki ułóż na kiełbaskach. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej