
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
8 plastrów
150 gramów
10 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 2
W miseczce połącz Majonez Babuni Hellmann's z zawartością opakowania Knorr, dodaj listki oregano i wymieszaj.
Krok 3
Sosem posmaruj kiełbaski. Boczek pokrój w niewielkie kawałki, oliwki w krążki, a ser pokrusz.
Krok 4
Rozdrobnione składniki ułóż na kiełbaskach. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej