Zapiekane greckie kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane greckie kiełbaski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

51 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

8 plastrów

150 gramów

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.

Krok 2

W miseczce połącz Majonez Babuni Hellmann's z zawartością opakowania Knorr, dodaj listki oregano i wymieszaj.

Krok 3

Sosem posmaruj kiełbaski. Boczek pokrój w niewielkie kawałki, oliwki w krążki, a ser pokrusz.

Krok 4

Rozdrobnione składniki ułóż na kiełbaskach. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej