Zapiekane greckie kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane greckie kiełbaski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

8 plastrów

150 gramów

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.

Krok 2

W miseczce połącz Majonez Babuni Hellmann's z zawartością opakowania Knorr, dodaj listki oregano i wymieszaj.

Krok 3

Sosem posmaruj kiełbaski. Boczek pokrój w niewielkie kawałki, oliwki w krążki, a ser pokrusz.

Krok 4

Rozdrobnione składniki ułóż na kiełbaskach. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane greckie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej