Grackie postne ciasto czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grackie postne ciasto czekoladowe

Autor: zielcia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 łyżeczka

2 szklanki

3 szklanki

2 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce wymieszać dokładnie suche składniki.

Krok 2

Dodać olej, aromat rumowy i wodę i wymieszać do otrzymania gładkiego ciasta (ew. można dodać trochę wiśni koktajlowych).

Krok 3

Wlać ciasto do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gołąbki z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej