
Składniki
2 szklanki
1 łyżeczka
2 szklanki
3 szklanki
2 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużej misce wymieszać dokładnie suche składniki.
Krok 2
Dodać olej, aromat rumowy i wodę i wymieszać do otrzymania gładkiego ciasta (ew. można dodać trochę wiśni koktajlowych).
Krok 3
Wlać ciasto do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej