
Składniki
2 szklanki
1 łyżeczka
2 szklanki
3 szklanki
2 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużej misce wymieszać dokładnie suche składniki.
Krok 2
Dodać olej, aromat rumowy i wodę i wymieszać do otrzymania gładkiego ciasta (ew. można dodać trochę wiśni koktajlowych).
Krok 3
Wlać ciasto do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej