Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim
NOWY PRZEPIS
łatwe
47 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
400 gramów
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 opakowanie
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotuj 200ml wody wymieszanej z 100g śmietany i fixem Knorr. Całość zagotuj i wystudź. Gotowy sos wstaw do lodówki na noc.

Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj szpinak lub jarmuż, całość smaż chwilę dopraw do smaku szczyptą soli, gałką muszkatołową oraz odrobiną ostrej papryki. Całość odstaw na bok do wystudzenia.

Krok 3
Z ciasta francuskiego wykrój kwadraty o boku mniej więcej 12 cm. Ciasto z wierzchu posmaruj jajkiem, na spód połóż plaster sera mozzarella, nałóż schłodzony sos, porcję szpinaku oraz kilka plastrów kiełbasy.

Krok 4
Boki ciasta złącz ze sobą formując sakiewkę. Całość posmaruj jajkiem z zewnątrz. Ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w temperaturze 200°C.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim
Lubisz zachwycać gości oryginalnymi kompozycjami smaków? Jeżeli tak, to nasza receptura na sakiewki z białej kiełbasy z ciastem francuskim będzie strzałem w dziesiątkę! Przygotujesz ją w pół godziny, a efekty pozytywnie Cię zaskoczą. Zaufaj, że połączenie kruchego ciasta z aromatycznym farszem nie ma sobie równych. Przekonaj się o tym już wkrótce i napisz nam swoje wrażenia w komentarzu.
Na jaką okazję?
Sakiewki z ciasta francuskiego doskonale sprawdzą się jako przekąska na spotkaniu w gronie znajomych. Uważaj, bo szybko znikają z talerzy, dlatego przygotuj większe zapasy. A może ktoś złożył Ci niezapowiedzianą wizytę? Wystarczy pół godziny i doskonały przysmak znajdzie się na Twoim stole. Nie opędzisz się od pytań o recepturę!
Czy wiesz, że?
Ciasto francuskie zachwyca nas swoimi walorami od XVIII wieku. To właśnie wtedy ten przysmak po raz pierwszy pojawił się w Polsce. Bardzo nas to cieszy, ponieważ nic nie jest w stanie przebić kruchości i delikatności ciasta francuskiego. Jeżeli zgadasz się z tymi słowami, to nie marnuj czasu i spróbuj naszej receptury na znakomite sakiewki z białej kiełbasy z ciastem francuskim! Przygotuj ciasto francuskie na najbliższą okazję.
Dla urozmaicenia:
Zaserwuj sakiewki z białej kiełbasy z ciastem francuskim z aromatycznym sosem. Być może masz ulubiony dressing, który pasowałby do naszej receptury? Jeżeli nie, to przychodzimy ze sprawdzonymi propozycjami! Co powiesz na aromatyczny sos czosnkowy? W kilka chwil przygotujesz go z jogurtu i przypraw! Równie dobrze sprawdzi się sos majonezowy, który zachwyca kremową konsystencją. Wybierz ulubiony dodatek i zaserwuj smaczne sakiewki z ciasta francuskiego. Powodzenia!