Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

400 gramów

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj 200ml wody wymieszanej z 100g śmietany i fixem Knorr. Całość zagotuj i wystudź. Gotowy sos wstaw do lodówki na noc.

Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj szpinak lub jarmuż, całość smaż chwilę dopraw do smaku szczyptą soli, gałką muszkatołową oraz odrobiną ostrej papryki. Całość odstaw na bok do wystudzenia.

Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim - Krok 2

Krok 3

Z ciasta francuskiego wykrój kwadraty o boku mniej więcej 12 cm. Ciasto z wierzchu posmaruj jajkiem, na spód połóż plaster sera mozzarella, nałóż schłodzony sos, porcję szpinaku oraz kilka plastrów kiełbasy.

Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim - Krok 3

Krok 4

Boki ciasta złącz ze sobą formując sakiewkę. Całość posmaruj jajkiem z zewnątrz. Ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w temperaturze 200°C.

Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskimSakiewki z białej kiełbasy w cieście francuskim

Lubisz zachwycać gości oryginalnymi kompozycjami smaków? Jeżeli tak, to nasza receptura na sakiewki z białej kiełbasy z ciastem francuskim będzie strzałem w dziesiątkę! Przygotujesz ją w pół godziny, a efekty pozytywnie Cię zaskoczą. Zaufaj, że połączenie kruchego ciasta z aromatycznym farszem nie ma sobie równych. Przekonaj się o tym już wkrótce i napisz nam swoje wrażenia w komentarzu.

Na jaką okazję? 

Sakiewki z ciasta francuskiego doskonale sprawdzą się jako przekąska na spotkaniu w gronie znajomych. Uważaj, bo szybko znikają z talerzy, dlatego przygotuj większe zapasy. A może ktoś złożył Ci niezapowiedzianą wizytę? Wystarczy pół godziny i doskonały przysmak znajdzie się na Twoim stole. Nie opędzisz się od pytań o recepturę! 

Czy wiesz, że? 

Ciasto francuskie zachwyca nas swoimi walorami od XVIII wieku. To właśnie wtedy ten przysmak po raz pierwszy pojawił się w Polsce. Bardzo nas to cieszy, ponieważ nic nie jest w stanie przebić kruchości i delikatności ciasta francuskiego. Jeżeli zgadasz się z tymi słowami, to nie marnuj czasu i spróbuj naszej receptury na znakomite sakiewki z białej kiełbasy z ciastem francuskim! Przygotuj ciasto francuskie na najbliższą okazję. 

Dla urozmaicenia: 

Zaserwuj sakiewki z białej kiełbasy z ciastem francuskim z aromatycznym sosem. Być może masz ulubiony dressing, który pasowałby do naszej receptury? Jeżeli nie, to przychodzimy ze sprawdzonymi propozycjami! Co powiesz na aromatyczny sos czosnkowy? W kilka chwil przygotujesz go z jogurtu i przypraw! Równie dobrze sprawdzi się sos majonezowy, który zachwyca kremową konsystencją. Wybierz ulubiony dodatek i zaserwuj smaczne sakiewki z ciasta francuskiego. Powodzenia!