Sałatka wiosenna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

4

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę pokrój na mniejsze kawałki, dodaj tuńczyka i kukurydzę.

Krok 2

Jogurt wymieszaj z sokiem z limonki, dopraw mini kostką Knorr, koperkiem i białym pieprzem.

Krok 3

Sałatkę polej sosem i posyp rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej