
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
75 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek przesmaż na rozgrzanej patelni, smaż 3-4 minuty do momentu, gdy zacznie się złocić. Dodaj pokrojoną w cienkie plastry cebulę i smaż na wolnym ogniu ok. 4-6 minut, do momentu gdy cebula zacznie mięknąć. Wystudź.
Krok 2
W dużej misce połącz zblanszowane różyczki brokuła, pancettę z cebulą, pietruszką, orzeszki oraz chilli wszystko razem wymieszaj.
Krok 3
W osobnej miseczce połącz majonez Hellmann's, paprykę oraz ocet i wymieszaj. Brokuły przełóż do salaterki, polej przygotowanym sosem i podawaj.

Dobra rada:
Taka sałatka wspaniale komponuje się ze stekiem wołowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z orzeszkami piniowymi
Zobacz, jak w niebanalny sposób przyrządzić sałatkę z brokułu. To warzywo często podaje się z dodatkiem sera feta, jajek czy innych jarzyn. Spróbuj jednak bardzo prostego połączenia z brokułem w roli głównej i zrób sałatkę z orzeszkami piniowymi. Brokuł stanowi tu podstawowy składnik, a jego smak jest jedynie podkreślony dodatkiem pancetty, czyli włoskiego suszonego boczku oraz cebuli i orzeszków. Pancettę o dość charakterystycznym smaku zastąpisz z powodzeniem wędzonym boczkiem. Podsmaż mięso pokrojone na drobne kawałki, tak by stały się chrupiące i uwolniły aromat. Podsmaż także cebulę, aby zmiękła. Brokułu nie gotuj, a jedynie zblanszuj, żeby pozostał chrupiący. Włóż go na chwilę do wrzątku, następnie do zimnej wody. W ten sposób zachowasz także kolor warzywa. Różyczki brokułu, pancettę i cebulę wymieszaj razem z orzeszkami pinii oraz płatkami chili, które łagodnemu daniu dodadzą nieco ostrości. Jeśli wolisz jednak łagodne potrawy, chili pomiń. Do sałatki zrób sos z majonezu i czerwonego octu winnego. Smacznego!