Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

10 sztuk

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj posiekany czosnek i pokrojone suszone pomidory. Smaż na niewielkim ogniu przez 10 minut.

Krok 2

Wlej przecier pomidorowy i gotuj przez 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu i wymieszaj z sosem.

Krok 3

Ser feta pokrój w kostkę. Na talerz nakładaj makaron z sosem, a na wierzchu układaj ser feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej