Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

10 sztuk

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj posiekany czosnek i pokrojone suszone pomidory. Smaż na niewielkim ogniu przez 10 minut.

Krok 2

Wlej przecier pomidorowy i gotuj przez 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu i wymieszaj z sosem.

Krok 3

Ser feta pokrój w kostkę. Na talerz nakładaj makaron z sosem, a na wierzchu układaj ser feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej