Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

10 sztuk

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj posiekany czosnek i pokrojone suszone pomidory. Smaż na niewielkim ogniu przez 10 minut.

Krok 2

Wlej przecier pomidorowy i gotuj przez 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu i wymieszaj z sosem.

Krok 3

Ser feta pokrój w kostkę. Na talerz nakładaj makaron z sosem, a na wierzchu układaj ser feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej