Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą
łatwe
25 osób zapisało

Składniki
500 gramów
500 gramów
10 sztuk
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj posiekany czosnek i pokrojone suszone pomidory. Smaż na niewielkim ogniu przez 10 minut.
Krok 2
Wlej przecier pomidorowy i gotuj przez 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu i wymieszaj z sosem.
Krok 3
Ser feta pokrój w kostkę. Na talerz nakładaj makaron z sosem, a na wierzchu układaj ser feta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej