PRZEPISY.PL

Kiszka ziemniaczana

  • 90
  • 8
  • Średnie
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • śmietana kwaśna1 szklanka
  • majeranek1 łyżeczka
  • cząber1 łyżeczka
  • bułka tarta
  • Krok 1

    Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    Ziemniaki wymieszaj razem z jajkiem, tartą bułką, słoniną, boczkiem oraz cebulą i dopraw do smaku - dodaj Delikat.
  • Krok 3

    Jelita pokrój na 30 cm kawałki, zwiąż z jednej strony. Napełnij je farszem do 2/3 objętości i zwiąż drugi koniec.
  • Krok 4

    Napełnione kiszki ułóż na blaszce do pieczenia, polej słoniną i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st.
  • Krok 5

    Słoninę oraz boczek pokrój w kostkę przesmaż na patelni, dodaj cebulę i zioła.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

697
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Średnie
86
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Średnie
219
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Średnie
116
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie