
Składniki
0.6 kilograma
1 opakowanie
30 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
6 sztuk
30 gramów
20 mililitrów
30 gramów
1 łyżka
0.5 pęczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach, ostudź i pokrój w plastry. Grzyby zalej gorącą wodą i pozostaw do namoczenia.

Krok 2
Namoczone grzyby pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka i przesmaż na oliwie, następnie dodaj grzyby i dopraw do smaku. Jajka ugotuj na twardo, następnie pokrój w plastry. Natkę posiekaj drobno.

Krok 3
Przygotuj Fix Knorr - zawartość opakowania wymieszaj dokładnie z 250 ml wody i 50 ml śmietany. Dodaj posiekaną natkę i wymieszaj.

Krok 4
Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną i oprósz bułką tartą. Układaj w niej na przemian ziemniaki, jajka i grzyby. Całość zalej masą Fix Knorr, wierzch posyp startym serem.

Krok 5
Całość zalej masą Fix Knorr, wierzch posyp równomiernie startym serem. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do temp. 170 st. i piecz ok. 30 minut.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Knorr Schab a'la Stroganoff
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































