
Składniki
0.6 kilograma
1 opakowanie
30 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
6 sztuk
30 gramów
20 mililitrów
30 gramów
1 łyżka
0.5 pęczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach, ostudź i pokrój w plastry. Grzyby zalej gorącą wodą i pozostaw do namoczenia.

Krok 2
Namoczone grzyby pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka i przesmaż na oliwie, następnie dodaj grzyby i dopraw do smaku. Jajka ugotuj na twardo, następnie pokrój w plastry. Natkę posiekaj drobno.

Krok 3
Przygotuj Fix Knorr - zawartość opakowania wymieszaj dokładnie z 250 ml wody i 50 ml śmietany. Dodaj posiekaną natkę i wymieszaj.

Krok 4
Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną i oprósz bułką tartą. Układaj w niej na przemian ziemniaki, jajka i grzyby. Całość zalej masą Fix Knorr, wierzch posyp startym serem.

Krok 5
Całość zalej masą Fix Knorr, wierzch posyp równomiernie startym serem. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do temp. 170 st. i piecz ok. 30 minut.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Fix Knorr Schab a'la Stroganoff
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej