Zawijańce z tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijańce z tortilli

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

10 dekagramów

1 sztuka

6 plastrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki kroimy na słupki.Tortille smarujemy serkiem.Na każdej układamy po słupku ogórka,plastrze sera i porcji łososia.

Krok 2

Tortille zawijamy w rulon,kroimy w równe kawałki.Obwiązujemy piórkami szczypiorku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijańce z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijańce z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijańce z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijańce z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijańce z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijańce z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijańce z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijańce z tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej