
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłukać zimną wodą, pokroić w kwadraty 2 cm włożyć do miski. Skropić oliwą z oliwek i cytryną ostawić na 12 godzin. Następnie osączyć posiekać w kostkę.
Krok 2
Paprykę rozkroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien, pokroić w drobną kostkę. Cebulę i ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę. Śledzie wymieszać z papryką ogórkami i cebulą. Skropić jeszcze raz oliwą i sokiem z cytryny. Dodać kostkę pietruszkową. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Krok 3
Z masy warzywno-śledziowej, uformować niewielkie porcje. Udekorować gałązkami kopru, kaparami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej