Tatar ze śledzi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar ze śledzi

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłukać zimną wodą, pokroić w kwadraty 2 cm włożyć do miski. Skropić oliwą z oliwek i cytryną ostawić na 12 godzin. Następnie osączyć posiekać w kostkę.

Krok 2

Paprykę rozkroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien, pokroić w drobną kostkę. Cebulę i ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę. Śledzie wymieszać z papryką ogórkami i cebulą. Skropić jeszcze raz oliwą i sokiem z cytryny. Dodać kostkę pietruszkową. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.

Krok 3

Z masy warzywno-śledziowej, uformować niewielkie porcje. Udekorować gałązkami kopru, kaparami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placuszki z cukinii
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej