Oponki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oponki serowe

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szczypta

0.5 szklanki

3 sztuki

500 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników wyrabiamy gładkie,elastyczne ciasto. Rozwałkujemy je na podsypanym mąką blacie na grubość około cm. Wycinamy szklanką kółka,a nastepnie małym kieliszkiem,w każdym kółku po środku małą dziurkę.W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz/olej

Krok 2

Wkładamy mały skrawek ciasta,gdy od razu wypłynie,wówczas możemy śmiało smażyć. Smażymy oponki z obu stron,aż będą pięknie rumiane.Zdejmujemy z tłuszczu i przekładamy na papierowy ręcznik aby nieco tłuszczu odsiąkło. Przestudzone posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej