Oponki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oponki serowe

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szczypta

0.5 szklanki

3 sztuki

500 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników wyrabiamy gładkie,elastyczne ciasto. Rozwałkujemy je na podsypanym mąką blacie na grubość około cm. Wycinamy szklanką kółka,a nastepnie małym kieliszkiem,w każdym kółku po środku małą dziurkę.W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz/olej

Krok 2

Wkładamy mały skrawek ciasta,gdy od razu wypłynie,wówczas możemy śmiało smażyć. Smażymy oponki z obu stron,aż będą pięknie rumiane.Zdejmujemy z tłuszczu i przekładamy na papierowy ręcznik aby nieco tłuszczu odsiąkło. Przestudzone posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Serowe kąski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej