Oponki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oponki serowe

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szczypta

0.5 szklanki

3 sztuki

500 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników wyrabiamy gładkie,elastyczne ciasto. Rozwałkujemy je na podsypanym mąką blacie na grubość około cm. Wycinamy szklanką kółka,a nastepnie małym kieliszkiem,w każdym kółku po środku małą dziurkę.W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz/olej

Krok 2

Wkładamy mały skrawek ciasta,gdy od razu wypłynie,wówczas możemy śmiało smażyć. Smażymy oponki z obu stron,aż będą pięknie rumiane.Zdejmujemy z tłuszczu i przekładamy na papierowy ręcznik aby nieco tłuszczu odsiąkło. Przestudzone posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej