
Składniki
500 gramów
1 szczypta
0.5 szklanki
3 sztuki
500 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze wszystkich składników wyrabiamy gładkie,elastyczne ciasto. Rozwałkujemy je na podsypanym mąką blacie na grubość około cm. Wycinamy szklanką kółka,a nastepnie małym kieliszkiem,w każdym kółku po środku małą dziurkę.W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz/olej
Krok 2
Wkładamy mały skrawek ciasta,gdy od razu wypłynie,wówczas możemy śmiało smażyć. Smażymy oponki z obu stron,aż będą pięknie rumiane.Zdejmujemy z tłuszczu i przekładamy na papierowy ręcznik aby nieco tłuszczu odsiąkło. Przestudzone posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























