Puszysty sernik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszysty sernik

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
36 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 szklanki

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

1 gram

6 sztuk

1 gram

4 sztuki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to dość prosty przepis. Cukier ubijamy razem z jajkami, aż do powstania gęstej jasnej masy. Powoli dodajemy resztę składników, z których stworzymy biszkopt. Wylewamy ciasto na blachę posmarowaną tłuszczem, a następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni.

Krok 2

Masa:

Krok 3

Ubijamy żółtka z cukrem. Dodajemy przyrządzony wcześniej budyń i serki, a następnie, po zmiksowaniu, dodajemy pianę z białek. Wylewamy wszystko na nasz gotowy biszkopt i pieczemy w temperaturze 200 stopni około pięćdziesięciu minut.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej