
Składniki
2 łyżki
3 szklanki
3 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
1 gram
6 sztuk
1 gram
4 sztuki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jest to dość prosty przepis. Cukier ubijamy razem z jajkami, aż do powstania gęstej jasnej masy. Powoli dodajemy resztę składników, z których stworzymy biszkopt. Wylewamy ciasto na blachę posmarowaną tłuszczem, a następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni.
Krok 2
Masa:
Krok 3
Ubijamy żółtka z cukrem. Dodajemy przyrządzony wcześniej budyń i serki, a następnie, po zmiksowaniu, dodajemy pianę z białek. Wylewamy wszystko na nasz gotowy biszkopt i pieczemy w temperaturze 200 stopni około pięćdziesięciu minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej