Puszysty sernik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszysty sernik

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
36 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 szklanki

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

1 gram

6 sztuk

1 gram

4 sztuki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to dość prosty przepis. Cukier ubijamy razem z jajkami, aż do powstania gęstej jasnej masy. Powoli dodajemy resztę składników, z których stworzymy biszkopt. Wylewamy ciasto na blachę posmarowaną tłuszczem, a następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni.

Krok 2

Masa:

Krok 3

Ubijamy żółtka z cukrem. Dodajemy przyrządzony wcześniej budyń i serki, a następnie, po zmiksowaniu, dodajemy pianę z białek. Wylewamy wszystko na nasz gotowy biszkopt i pieczemy w temperaturze 200 stopni około pięćdziesięciu minut.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszysty sernik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej