Kisiel z bitą śmietanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kisiel z bitą śmietanką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

200 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kisiel to jeden z podstawowych deserów dla naszych dzieci i nie tylko.Wiele takich deserów możemy znaleźć na supermarketowych półkach, które za bardzo tanie pieniądze oferują nam ten produkt w proszku. Jednak dziś pokażemy, jak zrobić pyszny kisiel naturalnym, domowym sposobem. Truskawki rozdrabniamy, a następnie przekładamy je do rondelka. Zasypujemy cukrem, dodajemy dwie łyżki wody i doprowadzamy wszystko do wrzenia. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z dwoma pozostałymi łyżkami wody. Wlewamy to do truskawek i gotujemy aż do wrzenia. Śmietankę ubijamy z cukrem lub ze Śnieżką. Podajemy ze schłodzonym kisielem. Gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej