
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
200 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kisiel to jeden z podstawowych deserów dla naszych dzieci i nie tylko.Wiele takich deserów możemy znaleźć na supermarketowych półkach, które za bardzo tanie pieniądze oferują nam ten produkt w proszku. Jednak dziś pokażemy, jak zrobić pyszny kisiel naturalnym, domowym sposobem. Truskawki rozdrabniamy, a następnie przekładamy je do rondelka. Zasypujemy cukrem, dodajemy dwie łyżki wody i doprowadzamy wszystko do wrzenia. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z dwoma pozostałymi łyżkami wody. Wlewamy to do truskawek i gotujemy aż do wrzenia. Śmietankę ubijamy z cukrem lub ze Śnieżką. Podajemy ze schłodzonym kisielem. Gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej