Kisiel z bitą śmietanką

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

200 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kisiel to jeden z podstawowych deserów dla naszych dzieci i nie tylko.Wiele takich deserów możemy znaleźć na supermarketowych półkach, które za bardzo tanie pieniądze oferują nam ten produkt w proszku. Jednak dziś pokażemy, jak zrobić pyszny kisiel naturalnym, domowym sposobem. Truskawki rozdrabniamy, a następnie przekładamy je do rondelka. Zasypujemy cukrem, dodajemy dwie łyżki wody i doprowadzamy wszystko do wrzenia. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z dwoma pozostałymi łyżkami wody. Wlewamy to do truskawek i gotujemy aż do wrzenia. Śmietankę ubijamy z cukrem lub ze Śnieżką. Podajemy ze schłodzonym kisielem. Gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej