Kisiel z bitą śmietanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kisiel z bitą śmietanką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

200 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kisiel to jeden z podstawowych deserów dla naszych dzieci i nie tylko.Wiele takich deserów możemy znaleźć na supermarketowych półkach, które za bardzo tanie pieniądze oferują nam ten produkt w proszku. Jednak dziś pokażemy, jak zrobić pyszny kisiel naturalnym, domowym sposobem. Truskawki rozdrabniamy, a następnie przekładamy je do rondelka. Zasypujemy cukrem, dodajemy dwie łyżki wody i doprowadzamy wszystko do wrzenia. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z dwoma pozostałymi łyżkami wody. Wlewamy to do truskawek i gotujemy aż do wrzenia. Śmietankę ubijamy z cukrem lub ze Śnieżką. Podajemy ze schłodzonym kisielem. Gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kisiel z bitą śmietanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej