Smalcówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smalcówki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

500 mililitrów

500 mililitrów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników przygotuj kruche ciasto.

Krok 2

Następnie rozwałkuj je, pokrój na kwadraciki i posmaruj marmoladą.

Krok 3

Złóż na pół, na trójkąty i upiecz. Po upieczeniu polukruj lub posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybkie spaghetti carbonara
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej