
Składniki
4 łyżki
1 opakowanie
500 mililitrów
500 mililitrów
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze wszystkich składników przygotuj kruche ciasto.
Krok 2
Następnie rozwałkuj je, pokrój na kwadraciki i posmaruj marmoladą.
Krok 3
Złóż na pół, na trójkąty i upiecz. Po upieczeniu polukruj lub posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej