
Składniki
4 łyżki
1 opakowanie
500 mililitrów
500 mililitrów
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze wszystkich składników przygotuj kruche ciasto.
Krok 2
Następnie rozwałkuj je, pokrój na kwadraciki i posmaruj marmoladą.
Krok 3
Złóż na pół, na trójkąty i upiecz. Po upieczeniu polukruj lub posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej