Smalcówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smalcówki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

500 mililitrów

500 mililitrów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników przygotuj kruche ciasto.

Krok 2

Następnie rozwałkuj je, pokrój na kwadraciki i posmaruj marmoladą.

Krok 3

Złóż na pół, na trójkąty i upiecz. Po upieczeniu polukruj lub posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej