Smalcówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smalcówki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

500 mililitrów

500 mililitrów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników przygotuj kruche ciasto.

Krok 2

Następnie rozwałkuj je, pokrój na kwadraciki i posmaruj marmoladą.

Krok 3

Złóż na pół, na trójkąty i upiecz. Po upieczeniu polukruj lub posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smalcówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej