Śniadanie mistrzów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadanie mistrzów

Autor: Piotr Silarów

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozwiń ciasto na blacie. Podziel je na pół (wzdłuż) Następnie podziel na równe kwadraty (rób to małym ostrym nożykiem - może być taki jak dla grzybiarzy :P) Następnie kwadraty przetnij po przekątnej - tak powstaną ci zgrabne trójkąty.

Krok 2

Otwórz słoiczek z dżemem truskawkowym, potrzebna będzie ci mała łyżeczka. Spróbuj czy dżem jest smaczny. Następnie weź łyżeczkę dżemu i spróbuj jeszcze raz ... no czy na pewno jest smaczny. I trzeci ... no i pamiętaj żeby kupić sobie na wszelki wypadek 2 słoiczki jeśli jest to twój ulubiony dżem. :)

Krok 3

Teraz trochę origami. Ciężko się o tym pisze, ale spróbuję stawiam na wyobraźnię a nie na zdjęcia :) Połóż przed sobą jeden trójkąt ostrym szczytem do góry. znaczy od siebie :) Nałóż pół łyżeczki dokładnie w sam środek następnie złóż trójkącik tak żeby "czubek trójkąta" wystawał trochę poza "podstawę trójkąta"" Powstanie ci TRAPEZ z "ptaszkiem". Teraz zawiń skrzydła trapezu do góry. Proste jest jak się to robi ... czytając nie jest takie proste bo ja sam się nieco już pogubiłem... nie,,,, już się znalazłem :)

Krok 4

Teraz odwróć delikatnie "przyszłego rogalika" i teraz zawiń ptaszka oraz skrzydełka tak żeby zgrabnie owinęły rogalika ") Trochę to erotyzmem pachnie ... ale i dobrze w końcu truskawki to ponoć afrodyzjak :P Piekarnik nagrzej na 180 stopni z termo obiegiem. Wszystkie zrobione rogaliki wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Zrumienione od góry wyjmij na tależ i oblej polewą czekoladową, Daj im odpocząć 5 minutek , nalej sobie szklankę mleka i delektuj się doskonale rozpoczętym dniem. SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadanie mistrzów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadanie mistrzów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadanie mistrzów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadanie mistrzów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadanie mistrzów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadanie mistrzów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadanie mistrzów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadanie mistrzów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej