Ciasto ot tak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto ot tak

Autor: CiasteczkowyPotwor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

25 gramów

0.4 litra

0.5 szklanki

1 opakowanie

350 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopty namaczamy w zimnej kawie z ekspresu. Mocnej. Układamy na blaszce lub misce wyłożonej folią aluminiową.

Krok 2

Krem tortowy robimy z 300 ml mleka i 100g masła mikserem. Wykładamy około połowy na biszkopty.

Krok 3

Wiśnie z kompotu bez pestek układamy na kremie (zostawić kilka do dekoracji).

Krok 4

Resztę biszkoptów moczymy w pozostałych 50 ml mleka i układamy na wiśniach. Wykładamy resztę kremu na biszkopty moczone w mleku. Dekorujemy kilkoma wiśniami i biszkoptami.

Krok 5

Posypujemy obficie startą drobno czekoladą. Szybki i prosty deser zaspokajający każde podniebienie. W razie niespodziewanej wizyty gości lub do poobiedniej niedzielnej kawy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej