Ciasto ot tak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto ot tak

Autor: CiasteczkowyPotwor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

25 gramów

0.4 litra

0.5 szklanki

1 opakowanie

350 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopty namaczamy w zimnej kawie z ekspresu. Mocnej. Układamy na blaszce lub misce wyłożonej folią aluminiową.

Krok 2

Krem tortowy robimy z 300 ml mleka i 100g masła mikserem. Wykładamy około połowy na biszkopty.

Krok 3

Wiśnie z kompotu bez pestek układamy na kremie (zostawić kilka do dekoracji).

Krok 4

Resztę biszkoptów moczymy w pozostałych 50 ml mleka i układamy na wiśniach. Wykładamy resztę kremu na biszkopty moczone w mleku. Dekorujemy kilkoma wiśniami i biszkoptami.

Krok 5

Posypujemy obficie startą drobno czekoladą. Szybki i prosty deser zaspokajający każde podniebienie. W razie niespodziewanej wizyty gości lub do poobiedniej niedzielnej kawy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej