Ciasto ot tak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto ot tak

Autor: CiasteczkowyPotwor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

25 gramów

0.4 litra

0.5 szklanki

1 opakowanie

350 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopty namaczamy w zimnej kawie z ekspresu. Mocnej. Układamy na blaszce lub misce wyłożonej folią aluminiową.

Krok 2

Krem tortowy robimy z 300 ml mleka i 100g masła mikserem. Wykładamy około połowy na biszkopty.

Krok 3

Wiśnie z kompotu bez pestek układamy na kremie (zostawić kilka do dekoracji).

Krok 4

Resztę biszkoptów moczymy w pozostałych 50 ml mleka i układamy na wiśniach. Wykładamy resztę kremu na biszkopty moczone w mleku. Dekorujemy kilkoma wiśniami i biszkoptami.

Krok 5

Posypujemy obficie startą drobno czekoladą. Szybki i prosty deser zaspokajający każde podniebienie. W razie niespodziewanej wizyty gości lub do poobiedniej niedzielnej kawy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Banoffee pie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej