
Składniki
100 gramów
25 gramów
0.4 litra
0.5 szklanki
1 opakowanie
350 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biszkopty namaczamy w zimnej kawie z ekspresu. Mocnej. Układamy na blaszce lub misce wyłożonej folią aluminiową.
Krok 2
Krem tortowy robimy z 300 ml mleka i 100g masła mikserem. Wykładamy około połowy na biszkopty.
Krok 3
Wiśnie z kompotu bez pestek układamy na kremie (zostawić kilka do dekoracji).
Krok 4
Resztę biszkoptów moczymy w pozostałych 50 ml mleka i układamy na wiśniach. Wykładamy resztę kremu na biszkopty moczone w mleku. Dekorujemy kilkoma wiśniami i biszkoptami.
Krok 5
Posypujemy obficie startą drobno czekoladą. Szybki i prosty deser zaspokajający każde podniebienie. W razie niespodziewanej wizyty gości lub do poobiedniej niedzielnej kawy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej