Ciasto ot tak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto ot tak

Autor: CiasteczkowyPotwor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

0.4 litra

350 mililitrów

25 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopty namaczamy w zimnej kawie z ekspresu. Mocnej. Układamy na blaszce lub misce wyłożonej folią aluminiową.

Krok 2

Krem tortowy robimy z 300 ml mleka i 100g masła mikserem. Wykładamy około połowy na biszkopty.

Krok 3

Wiśnie z kompotu bez pestek układamy na kremie (zostawić kilka do dekoracji).

Krok 4

Resztę biszkoptów moczymy w pozostałych 50 ml mleka i układamy na wiśniach. Wykładamy resztę kremu na biszkopty moczone w mleku. Dekorujemy kilkoma wiśniami i biszkoptami.

Krok 5

Posypujemy obficie startą drobno czekoladą. Szybki i prosty deser zaspokajający każde podniebienie. W razie niespodziewanej wizyty gości lub do poobiedniej niedzielnej kawy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto ot tak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej