Pomarańcze w syropie z różaną nutą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańcze w syropie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

220 gramów

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze obierz, a miąższ podziel na cząstki i przełóż do miseczek.

Krok 2

Wodę wlej do rondelka i zagotuj.

Krok 3

Dodaj cukier i gotuj przez 15 minut do czasu, gdy syrop zgęstnieje. Mieszaj od czasu do czasu.

Krok 4

Dodaj wodę różaną i wymieszaj.

Krok 5

Polej pomarańcze syropem i odstaw, aby ostygły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej