
Składniki
1.5 szklanki
220 gramów
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze obierz, a miąższ podziel na cząstki i przełóż do miseczek.
Krok 2
Wodę wlej do rondelka i zagotuj.
Krok 3
Dodaj cukier i gotuj przez 15 minut do czasu, gdy syrop zgęstnieje. Mieszaj od czasu do czasu.
Krok 4
Dodaj wodę różaną i wymieszaj.
Krok 5
Polej pomarańcze syropem i odstaw, aby ostygły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej