Pomarańcze w syropie z różaną nutą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańcze w syropie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 szklanki

220 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze obierz, a miąższ podziel na cząstki i przełóż do miseczek.

Krok 2

Wodę wlej do rondelka i zagotuj.

Krok 3

Dodaj cukier i gotuj przez 15 minut do czasu, gdy syrop zgęstnieje. Mieszaj od czasu do czasu.

Krok 4

Dodaj wodę różaną i wymieszaj.

Krok 5

Polej pomarańcze syropem i odstaw, aby ostygły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej