
Składniki
1.5 szklanki
220 gramów
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze obierz, a miąższ podziel na cząstki i przełóż do miseczek.
Krok 2
Wodę wlej do rondelka i zagotuj.
Krok 3
Dodaj cukier i gotuj przez 15 minut do czasu, gdy syrop zgęstnieje. Mieszaj od czasu do czasu.
Krok 4
Dodaj wodę różaną i wymieszaj.
Krok 5
Polej pomarańcze syropem i odstaw, aby ostygły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej