Pomarańcze w syropie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

151

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 szklanki

220 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze obierz, a miąższ podziel na cząstki i przełóż do miseczek.

Krok 2

Wodę wlej do rondelka i zagotuj.

Krok 3

Dodaj cukier i gotuj przez 15 minut do czasu, gdy syrop zgęstnieje. Mieszaj od czasu do czasu.

Krok 4

Dodaj wodę różaną i wymieszaj.

Krok 5

Polej pomarańcze syropem i odstaw, aby ostygły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej