
Składniki
1.5 szklanki
220 gramów
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze obierz, a miąższ podziel na cząstki i przełóż do miseczek.
Krok 2
Wodę wlej do rondelka i zagotuj.
Krok 3
Dodaj cukier i gotuj przez 15 minut do czasu, gdy syrop zgęstnieje. Mieszaj od czasu do czasu.
Krok 4
Dodaj wodę różaną i wymieszaj.
Krok 5
Polej pomarańcze syropem i odstaw, aby ostygły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej