Pomarańcze w syropie z różaną nutą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańcze w syropie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

220 gramów

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze obierz, a miąższ podziel na cząstki i przełóż do miseczek.

Krok 2

Wodę wlej do rondelka i zagotuj.

Krok 3

Dodaj cukier i gotuj przez 15 minut do czasu, gdy syrop zgęstnieje. Mieszaj od czasu do czasu.

Krok 4

Dodaj wodę różaną i wymieszaj.

Krok 5

Polej pomarańcze syropem i odstaw, aby ostygły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańcze w syropie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej