Kulki z ziarnami kakaowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki z ziarnami kakaowca

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

13 łyżek

8 łyżek

3 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

8 ziaren

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej w rondelku. Czekoladę połam na kawałki, włóż do mleka i rozpuść .

Krok 2

Ziarna kakaowca obierz, drobno pokrój. Herbatniki pokrusz, dodaj do masy czekoladowej, wymieszaj. Wsyp bakalie i posiekane ziarna kakaowca. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Rękoma formuj z masy niewielkie kuleczki. Każdą obtocz w wiórkach kokosowych. Przykryj i wstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej