Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 opakowania
13 łyżek
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
8 ziaren
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko podgrzej w rondelku. Czekoladę połam na kawałki, włóż do mleka i rozpuść .
Krok 2
Ziarna kakaowca obierz, drobno pokrój. Herbatniki pokrusz, dodaj do masy czekoladowej, wymieszaj. Wsyp bakalie i posiekane ziarna kakaowca. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Rękoma formuj z masy niewielkie kuleczki. Każdą obtocz w wiórkach kokosowych. Przykryj i wstaw do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej