Kulki z ziarnami kakaowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki z ziarnami kakaowca

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

13 łyżek

8 łyżek

3 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

8 ziaren

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej w rondelku. Czekoladę połam na kawałki, włóż do mleka i rozpuść .

Krok 2

Ziarna kakaowca obierz, drobno pokrój. Herbatniki pokrusz, dodaj do masy czekoladowej, wymieszaj. Wsyp bakalie i posiekane ziarna kakaowca. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Rękoma formuj z masy niewielkie kuleczki. Każdą obtocz w wiórkach kokosowych. Przykryj i wstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej