Kulki z ziarnami kakaowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki z ziarnami kakaowca

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

13 łyżek

8 łyżek

3 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

8 ziaren

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej w rondelku. Czekoladę połam na kawałki, włóż do mleka i rozpuść .

Krok 2

Ziarna kakaowca obierz, drobno pokrój. Herbatniki pokrusz, dodaj do masy czekoladowej, wymieszaj. Wsyp bakalie i posiekane ziarna kakaowca. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Rękoma formuj z masy niewielkie kuleczki. Każdą obtocz w wiórkach kokosowych. Przykryj i wstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej