Kulki z ziarnami kakaowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki z ziarnami kakaowca

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

13 łyżek

8 łyżek

3 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

8 ziaren

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej w rondelku. Czekoladę połam na kawałki, włóż do mleka i rozpuść .

Krok 2

Ziarna kakaowca obierz, drobno pokrój. Herbatniki pokrusz, dodaj do masy czekoladowej, wymieszaj. Wsyp bakalie i posiekane ziarna kakaowca. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Rękoma formuj z masy niewielkie kuleczki. Każdą obtocz w wiórkach kokosowych. Przykryj i wstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej