
Składniki
13 łyżek
8 łyżek
3 opakowania
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
8 ziaren
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko podgrzej w rondelku. Czekoladę połam na kawałki, włóż do mleka i rozpuść .
Krok 2
Ziarna kakaowca obierz, drobno pokrój. Herbatniki pokrusz, dodaj do masy czekoladowej, wymieszaj. Wsyp bakalie i posiekane ziarna kakaowca. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Rękoma formuj z masy niewielkie kuleczki. Każdą obtocz w wiórkach kokosowych. Przykryj i wstaw do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej