Kulki z ziarnami kakaowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki z ziarnami kakaowca

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

13 łyżek

8 łyżek

3 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

8 ziaren

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej w rondelku. Czekoladę połam na kawałki, włóż do mleka i rozpuść .

Krok 2

Ziarna kakaowca obierz, drobno pokrój. Herbatniki pokrusz, dodaj do masy czekoladowej, wymieszaj. Wsyp bakalie i posiekane ziarna kakaowca. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Rękoma formuj z masy niewielkie kuleczki. Każdą obtocz w wiórkach kokosowych. Przykryj i wstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki z ziarnami kakaowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Deser Tiramisu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej