
Składniki
450 mililitrów
0.5 łyżeczki
350 gramów
125 mililitrów
9 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz i przekrój wszerz na połowy.
Krok 2
Do wody dodaj cukier i doprowadź do wrzenia cały czas mieszając.
Krok 3
Gotuj przez 5 minut, po czym wrzuć banany i gotuj kolejne 5 minut.
Krok 4
Banany wyciągnij i odsącz.
Krok 5
Mleko kokosowe z dodatkiem soli zagotuj i trzymaj na ogniu do momentu, gdy zgęstnieje. Pamiętaj o ciągłym mieszaniu.
Krok 6
Banany podawaj zanurzone w mleku albo osobno z sosem rozlanym do sosjerek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej