Banany z mleczkiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany z mleczkiem kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 mililitrów

0.5 łyżeczki

350 gramów

125 mililitrów

9 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz i przekrój wszerz na połowy.

Krok 2

Do wody dodaj cukier i doprowadź do wrzenia cały czas mieszając.

Krok 3

Gotuj przez 5 minut, po czym wrzuć banany i gotuj kolejne 5 minut.

Krok 4

Banany wyciągnij i odsącz.

Krok 5

Mleko kokosowe z dodatkiem soli zagotuj i trzymaj na ogniu do momentu, gdy zgęstnieje. Pamiętaj o ciągłym mieszaniu.

Krok 6

Banany podawaj zanurzone w mleku albo osobno z sosem rozlanym do sosjerek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej