
Składniki
450 mililitrów
0.5 łyżeczki
350 gramów
125 mililitrów
9 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz i przekrój wszerz na połowy.
Krok 2
Do wody dodaj cukier i doprowadź do wrzenia cały czas mieszając.
Krok 3
Gotuj przez 5 minut, po czym wrzuć banany i gotuj kolejne 5 minut.
Krok 4
Banany wyciągnij i odsącz.
Krok 5
Mleko kokosowe z dodatkiem soli zagotuj i trzymaj na ogniu do momentu, gdy zgęstnieje. Pamiętaj o ciągłym mieszaniu.
Krok 6
Banany podawaj zanurzone w mleku albo osobno z sosem rozlanym do sosjerek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej