Banany z mleczkiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany z mleczkiem kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 mililitrów

0.5 łyżeczki

350 gramów

125 mililitrów

9 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz i przekrój wszerz na połowy.

Krok 2

Do wody dodaj cukier i doprowadź do wrzenia cały czas mieszając.

Krok 3

Gotuj przez 5 minut, po czym wrzuć banany i gotuj kolejne 5 minut.

Krok 4

Banany wyciągnij i odsącz.

Krok 5

Mleko kokosowe z dodatkiem soli zagotuj i trzymaj na ogniu do momentu, gdy zgęstnieje. Pamiętaj o ciągłym mieszaniu.

Krok 6

Banany podawaj zanurzone w mleku albo osobno z sosem rozlanym do sosjerek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej