Pieczone jabłka z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone jabłka z żurawiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, rozetnij na połówki i usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Zapiecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

W tym czasie podgrzej sos czekoladowy.

Krok 4

W środki jabłek włóż żurawinę i polej ciepłym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bób z boczkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej