Składniki
6 sztuk
300 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, rozetnij na połówki i usuń gniazda nasienne.
Krok 2
Zapiecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
W tym czasie podgrzej sos czekoladowy.
Krok 4
W środki jabłek włóż żurawinę i polej ciepłym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej