
Składniki
6 sztuk
300 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, rozetnij na połówki i usuń gniazda nasienne.
Krok 2
Zapiecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
W tym czasie podgrzej sos czekoladowy.
Krok 4
W środki jabłek włóż żurawinę i polej ciepłym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej