Składniki
6 sztuk
300 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, rozetnij na połówki i usuń gniazda nasienne.
Krok 2
Zapiecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
W tym czasie podgrzej sos czekoladowy.
Krok 4
W środki jabłek włóż żurawinę i polej ciepłym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej