Pieczone jabłka z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone jabłka z żurawiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, rozetnij na połówki i usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Zapiecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

W tym czasie podgrzej sos czekoladowy.

Krok 4

W środki jabłek włóż żurawinę i polej ciepłym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone jabłka z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kebab z mięsa mielonego
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej