Składniki
30 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melon umyj dokładnie, rozkrój na ćwiartki i wyjmij pestki.
Krok 2
Ćwiartki przekrój jeszcze na pół i ułóż na natłuszczonym kawałku folii aluminiowej lub blaszce.
Krok 3
Na każdej cząstce owocu ułóż konfitury i piecz na grillu przez 25 minut. Dodaj listki mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej