Słodki melon z konfiturą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodki melon z konfiturą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melon umyj dokładnie, rozkrój na ćwiartki i wyjmij pestki.

Krok 2

Ćwiartki przekrój jeszcze na pół i ułóż na natłuszczonym kawałku folii aluminiowej lub blaszce.

Krok 3

Na każdej cząstce owocu ułóż konfitury i piecz na grillu przez 25 minut. Dodaj listki mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodki melon z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodki melon z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodki melon z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodki melon z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodki melon z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodki melon z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodki melon z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodki melon z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej