ananas z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ananas z grilla

Autor: Anita Gadomska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1/2 ananasa tniemy jeszcze na pół, lekko odcinamy od skórki i porcjujemy. Ananasa smarujemy masełkiem i kładziemy na rozgrzanego grilla. Po około 15 minutach posypujemy go cukrem trzcinowym i trzymamy na grillu aż cukier się skarmelizuje.

Krok 2

Wspaniałe danie dla osób lubiących słodkości. Tak przygotowanego ananasa możemy podawać samego, z lodami lub z bita śmietaną. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej