ananas z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ananas z grilla

Autor: Anita Gadomska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1/2 ananasa tniemy jeszcze na pół, lekko odcinamy od skórki i porcjujemy. Ananasa smarujemy masełkiem i kładziemy na rozgrzanego grilla. Po około 15 minutach posypujemy go cukrem trzcinowym i trzymamy na grillu aż cukier się skarmelizuje.

Krok 2

Wspaniałe danie dla osób lubiących słodkości. Tak przygotowanego ananasa możemy podawać samego, z lodami lub z bita śmietaną. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej