ananas z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ananas z grilla

Autor: Anita Gadomska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1/2 ananasa tniemy jeszcze na pół, lekko odcinamy od skórki i porcjujemy. Ananasa smarujemy masełkiem i kładziemy na rozgrzanego grilla. Po około 15 minutach posypujemy go cukrem trzcinowym i trzymamy na grillu aż cukier się skarmelizuje.

Krok 2

Wspaniałe danie dla osób lubiących słodkości. Tak przygotowanego ananasa możemy podawać samego, z lodami lub z bita śmietaną. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej