
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1/2 ananasa tniemy jeszcze na pół, lekko odcinamy od skórki i porcjujemy. Ananasa smarujemy masełkiem i kładziemy na rozgrzanego grilla. Po około 15 minutach posypujemy go cukrem trzcinowym i trzymamy na grillu aż cukier się skarmelizuje.
Krok 2
Wspaniałe danie dla osób lubiących słodkości. Tak przygotowanego ananasa możemy podawać samego, z lodami lub z bita śmietaną. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej