ananas z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ananas z grilla

Autor: Anita Gadomska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1/2 ananasa tniemy jeszcze na pół, lekko odcinamy od skórki i porcjujemy. Ananasa smarujemy masełkiem i kładziemy na rozgrzanego grilla. Po około 15 minutach posypujemy go cukrem trzcinowym i trzymamy na grillu aż cukier się skarmelizuje.

Krok 2

Wspaniałe danie dla osób lubiących słodkości. Tak przygotowanego ananasa możemy podawać samego, z lodami lub z bita śmietaną. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka karpatka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej