ananas z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ananas z grilla

Autor: Anita Gadomska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1/2 ananasa tniemy jeszcze na pół, lekko odcinamy od skórki i porcjujemy. Ananasa smarujemy masełkiem i kładziemy na rozgrzanego grilla. Po około 15 minutach posypujemy go cukrem trzcinowym i trzymamy na grillu aż cukier się skarmelizuje.

Krok 2

Wspaniałe danie dla osób lubiących słodkości. Tak przygotowanego ananasa możemy podawać samego, z lodami lub z bita śmietaną. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ananas z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej