Krem reński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem reński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

25 gramów

750 gramów

150 gramów

250 gramów

35 gramów

250 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czereśnie przepołów i usuń pestki.

Krok 2

Rozkrusz pumpernikiel.

Krok 3

Śmietanę ubij na sztywną pianę. Rozrób twaróg wraz z jogurtem i cukrem. Dodawaj śmietanę.

Krok 4

Pumpernikiel zalej sokiem z czereśni i pozostaw, aż sok zostanie wchłonięty. Zmieszaj z tartą czekoladą.

Krok 5

Miskę napełnij na zmianę wiśniami, pumperniklem i kremem twarogowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem reński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem reński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem reński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem reński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem reński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem reński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem reński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem reński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Pieczone papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej