
Składniki
50 mililitrów
25 gramów
750 gramów
150 gramów
250 gramów
35 gramów
250 gramów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czereśnie przepołów i usuń pestki.
Krok 2
Rozkrusz pumpernikiel.
Krok 3
Śmietanę ubij na sztywną pianę. Rozrób twaróg wraz z jogurtem i cukrem. Dodawaj śmietanę.
Krok 4
Pumpernikiel zalej sokiem z czereśni i pozostaw, aż sok zostanie wchłonięty. Zmieszaj z tartą czekoladą.
Krok 5
Miskę napełnij na zmianę wiśniami, pumperniklem i kremem twarogowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej