
Składniki
50 mililitrów
25 gramów
750 gramów
150 gramów
250 gramów
35 gramów
250 gramów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czereśnie przepołów i usuń pestki.
Krok 2
Rozkrusz pumpernikiel.
Krok 3
Śmietanę ubij na sztywną pianę. Rozrób twaróg wraz z jogurtem i cukrem. Dodawaj śmietanę.
Krok 4
Pumpernikiel zalej sokiem z czereśni i pozostaw, aż sok zostanie wchłonięty. Zmieszaj z tartą czekoladą.
Krok 5
Miskę napełnij na zmianę wiśniami, pumperniklem i kremem twarogowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej