Placek owocowy z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek owocowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

2 szklanki

1 łyżeczka

1 szklanka

1.5 szklanki

0.2 szklanki

2 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

2 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj.

Krok 2

Skórki z pomarańczy i cytryny sparz.

Krok 3

Wymieszaj szklankę ciepłej wody z drożdżami i odstaw na 15 minut.

Krok 4

Następnie dodaj sól, mąkę razową i białą, po czym odstaw na 30 minut.

Krok 5

Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i odstaw na 2 godziny.

Krok 6

Włóż do blaszek i piecz 50 minut w temperaturze 180oC.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej