
Składniki
1 szklanka
null
2 szklanki
1 łyżeczka
1 szklanka
1.5 szklanki
0.2 szklanki
2 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
2 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj.
Krok 2
Skórki z pomarańczy i cytryny sparz.
Krok 3
Wymieszaj szklankę ciepłej wody z drożdżami i odstaw na 15 minut.
Krok 4
Następnie dodaj sól, mąkę razową i białą, po czym odstaw na 30 minut.
Krok 5
Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i odstaw na 2 godziny.
Krok 6
Włóż do blaszek i piecz 50 minut w temperaturze 180oC.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej