Placek owocowy z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek owocowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

2 szklanki

1 łyżeczka

1 szklanka

1.5 szklanki

0.2 szklanki

2 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

2 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj.

Krok 2

Skórki z pomarańczy i cytryny sparz.

Krok 3

Wymieszaj szklankę ciepłej wody z drożdżami i odstaw na 15 minut.

Krok 4

Następnie dodaj sól, mąkę razową i białą, po czym odstaw na 30 minut.

Krok 5

Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i odstaw na 2 godziny.

Krok 6

Włóż do blaszek i piecz 50 minut w temperaturze 180oC.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej