
Składniki
1 szklanka
null
2 szklanki
1 łyżeczka
1 szklanka
1.5 szklanki
0.2 szklanki
2 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
2 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj.
Krok 2
Skórki z pomarańczy i cytryny sparz.
Krok 3
Wymieszaj szklankę ciepłej wody z drożdżami i odstaw na 15 minut.
Krok 4
Następnie dodaj sól, mąkę razową i białą, po czym odstaw na 30 minut.
Krok 5
Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i odstaw na 2 godziny.
Krok 6
Włóż do blaszek i piecz 50 minut w temperaturze 180oC.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej