
Składniki
1 szklanka
null
2 szklanki
1 łyżeczka
1 szklanka
1.5 szklanki
0.2 szklanki
2 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
2 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj.
Krok 2
Skórki z pomarańczy i cytryny sparz.
Krok 3
Wymieszaj szklankę ciepłej wody z drożdżami i odstaw na 15 minut.
Krok 4
Następnie dodaj sól, mąkę razową i białą, po czym odstaw na 30 minut.
Krok 5
Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i odstaw na 2 godziny.
Krok 6
Włóż do blaszek i piecz 50 minut w temperaturze 180oC.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























