
Składniki
1 szklanka
null
2 szklanki
1 łyżeczka
1 szklanka
1.5 szklanki
0.2 szklanki
2 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
2 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj.
Krok 2
Skórki z pomarańczy i cytryny sparz.
Krok 3
Wymieszaj szklankę ciepłej wody z drożdżami i odstaw na 15 minut.
Krok 4
Następnie dodaj sól, mąkę razową i białą, po czym odstaw na 30 minut.
Krok 5
Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i odstaw na 2 godziny.
Krok 6
Włóż do blaszek i piecz 50 minut w temperaturze 180oC.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej