Ciasto ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto ze śliwkami

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

5 sztuk

1 kilogram

2 łyżeczki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka,cukier,margaryne ucieramy

Krok 2

Dodajemy mąkę,proszek do pieczenia,miksujemy

Krok 3

białka ubijamy osobno

Krok 4

białko dodajemy porcjami do całości masy

Krok 5

masę wylewamy na blache,układamy połówki śliwek na całości ciasta

Krok 6

Pieczemy ok 45min w 180*C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej