
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
5 sztuk
1 kilogram
2 łyżeczki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka,cukier,margaryne ucieramy
Krok 2
Dodajemy mąkę,proszek do pieczenia,miksujemy
Krok 3
białka ubijamy osobno
Krok 4
białko dodajemy porcjami do całości masy
Krok 5
masę wylewamy na blache,układamy połówki śliwek na całości ciasta
Krok 6
Pieczemy ok 45min w 180*C
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej