
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
5 sztuk
1 kilogram
2 łyżeczki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka,cukier,margaryne ucieramy
Krok 2
Dodajemy mąkę,proszek do pieczenia,miksujemy
Krok 3
białka ubijamy osobno
Krok 4
białko dodajemy porcjami do całości masy
Krok 5
masę wylewamy na blache,układamy połówki śliwek na całości ciasta
Krok 6
Pieczemy ok 45min w 180*C
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej