Pożywne kule musli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pożywne kule musli

Autor: thegrooba

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W średnim garnuszku/ rondelku zagrzać miód z cukrem, zagotować, dodać wszystkie sypkie składniki - musli, orzechy, ryż preparowany. Gotować mieszając ok. 5 minut.

Krok 2

Odstawić z ognia do przestudzenia masy na 10 minut.

Krok 3

Zwilżonymi dłońmi uformować 4 kule, umieścić je w foremkach na muffinki.

Krok 4

Tak przygotowane są fajnym kąskiem na drugie śniadanie nie tylko dla dziecka, przekąskę czy deser:) Proste i pożywne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej