
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
0.5 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W średnim garnuszku/ rondelku zagrzać miód z cukrem, zagotować, dodać wszystkie sypkie składniki - musli, orzechy, ryż preparowany. Gotować mieszając ok. 5 minut.
Krok 2
Odstawić z ognia do przestudzenia masy na 10 minut.
Krok 3
Zwilżonymi dłońmi uformować 4 kule, umieścić je w foremkach na muffinki.
Krok 4
Tak przygotowane są fajnym kąskiem na drugie śniadanie nie tylko dla dziecka, przekąskę czy deser:) Proste i pożywne.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej