Pożywne kule musli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pożywne kule musli

Autor: thegrooba

ratingratingratingratingrating

3

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W średnim garnuszku/ rondelku zagrzać miód z cukrem, zagotować, dodać wszystkie sypkie składniki - musli, orzechy, ryż preparowany. Gotować mieszając ok. 5 minut.

Krok 2

Odstawić z ognia do przestudzenia masy na 10 minut.

Krok 3

Zwilżonymi dłońmi uformować 4 kule, umieścić je w foremkach na muffinki.

Krok 4

Tak przygotowane są fajnym kąskiem na drugie śniadanie nie tylko dla dziecka, przekąskę czy deser:) Proste i pożywne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej