Pożywne kule musli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pożywne kule musli

Autor: thegrooba

ratingratingratingratingrating

3

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W średnim garnuszku/ rondelku zagrzać miód z cukrem, zagotować, dodać wszystkie sypkie składniki - musli, orzechy, ryż preparowany. Gotować mieszając ok. 5 minut.

Krok 2

Odstawić z ognia do przestudzenia masy na 10 minut.

Krok 3

Zwilżonymi dłońmi uformować 4 kule, umieścić je w foremkach na muffinki.

Krok 4

Tak przygotowane są fajnym kąskiem na drugie śniadanie nie tylko dla dziecka, przekąskę czy deser:) Proste i pożywne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pożywne kule musli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej