
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
0.5 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W średnim garnuszku/ rondelku zagrzać miód z cukrem, zagotować, dodać wszystkie sypkie składniki - musli, orzechy, ryż preparowany. Gotować mieszając ok. 5 minut.
Krok 2
Odstawić z ognia do przestudzenia masy na 10 minut.
Krok 3
Zwilżonymi dłońmi uformować 4 kule, umieścić je w foremkach na muffinki.
Krok 4
Tak przygotowane są fajnym kąskiem na drugie śniadanie nie tylko dla dziecka, przekąskę czy deser:) Proste i pożywne.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej