Deser agrestowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser agrestowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

60 gramów

30 gramów

500 gramów

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozkrusz sucharki.

Krok 2

Rozgrzej margarynę na patelni.

Krok 3

Następnie lekko podsmaż okruchy sucharków, cynamon i 40 gram cukru. Ostudź.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z cukrem, skórką i sokiem z cytryny. Agrest pokrój na połowy.

Krok 5

Układaj warstwami krem jogurtowy, owoce i sucharki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej