Deser agrestowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser agrestowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

60 gramów

30 gramów

500 gramów

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozkrusz sucharki.

Krok 2

Rozgrzej margarynę na patelni.

Krok 3

Następnie lekko podsmaż okruchy sucharków, cynamon i 40 gram cukru. Ostudź.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z cukrem, skórką i sokiem z cytryny. Agrest pokrój na połowy.

Krok 5

Układaj warstwami krem jogurtowy, owoce i sucharki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej