
Składniki
60 gramów
30 gramów
500 gramów
100 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozkrusz sucharki.
Krok 2
Rozgrzej margarynę na patelni.
Krok 3
Następnie lekko podsmaż okruchy sucharków, cynamon i 40 gram cukru. Ostudź.
Krok 4
Jogurt wymieszaj z cukrem, skórką i sokiem z cytryny. Agrest pokrój na połowy.
Krok 5
Układaj warstwami krem jogurtowy, owoce i sucharki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej