
Składniki
60 gramów
30 gramów
500 gramów
100 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozkrusz sucharki.
Krok 2
Rozgrzej margarynę na patelni.
Krok 3
Następnie lekko podsmaż okruchy sucharków, cynamon i 40 gram cukru. Ostudź.
Krok 4
Jogurt wymieszaj z cukrem, skórką i sokiem z cytryny. Agrest pokrój na połowy.
Krok 5
Układaj warstwami krem jogurtowy, owoce i sucharki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej