Deser agrestowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser agrestowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

60 gramów

30 gramów

500 gramów

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozkrusz sucharki.

Krok 2

Rozgrzej margarynę na patelni.

Krok 3

Następnie lekko podsmaż okruchy sucharków, cynamon i 40 gram cukru. Ostudź.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z cukrem, skórką i sokiem z cytryny. Agrest pokrój na połowy.

Krok 5

Układaj warstwami krem jogurtowy, owoce i sucharki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser agrestowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z avocado
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej