
Składniki
60 gramów
30 gramów
500 gramów
100 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozkrusz sucharki.
Krok 2
Rozgrzej margarynę na patelni.
Krok 3
Następnie lekko podsmaż okruchy sucharków, cynamon i 40 gram cukru. Ostudź.
Krok 4
Jogurt wymieszaj z cukrem, skórką i sokiem z cytryny. Agrest pokrój na połowy.
Krok 5
Układaj warstwami krem jogurtowy, owoce i sucharki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej