Tortowe ciastla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortowe ciastla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

3 łyżki

3 sztuki

100 gramów

null

2 łyżki

1 opakowanie

null

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij na sztywną pianę , dodaj cukier i dalej ubijaj , aż piana będzie lśniąca. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Połącz obie masy, wymieszaj z mąką i kakao

Krok 2

Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w 200 stopniach.

Krok 3

Następnie z ciasta wytnij 12 krążków o średnicy 8 cm.

Krok 4

Do śmietanki wsyp kakao, dodaj połamaną czekoladę gorzką. Podgrzewaj mieszając, aż składniki się połączą. Schłodź i ubij na krem.

Krok 5

Bierz po 3 krążki ciasta i przełóż je kremem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej