
Składniki
150 gramów
3 łyżki
3 sztuki
100 gramów
null
2 łyżki
1 opakowanie
null
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubij na sztywną pianę , dodaj cukier i dalej ubijaj , aż piana będzie lśniąca. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Połącz obie masy, wymieszaj z mąką i kakao
Krok 2
Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w 200 stopniach.
Krok 3
Następnie z ciasta wytnij 12 krążków o średnicy 8 cm.
Krok 4
Do śmietanki wsyp kakao, dodaj połamaną czekoladę gorzką. Podgrzewaj mieszając, aż składniki się połączą. Schłodź i ubij na krem.
Krok 5
Bierz po 3 krążki ciasta i przełóż je kremem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej