Tortowe ciastla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

16

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

3 łyżki

3 sztuki

100 gramów

null

2 łyżki

1 opakowanie

null

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij na sztywną pianę , dodaj cukier i dalej ubijaj , aż piana będzie lśniąca. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Połącz obie masy, wymieszaj z mąką i kakao

Krok 2

Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w 200 stopniach.

Krok 3

Następnie z ciasta wytnij 12 krążków o średnicy 8 cm.

Krok 4

Do śmietanki wsyp kakao, dodaj połamaną czekoladę gorzką. Podgrzewaj mieszając, aż składniki się połączą. Schłodź i ubij na krem.

Krok 5

Bierz po 3 krążki ciasta i przełóż je kremem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej