Tortowe ciastla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortowe ciastla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

3 łyżki

3 sztuki

100 gramów

null

2 łyżki

1 opakowanie

null

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij na sztywną pianę , dodaj cukier i dalej ubijaj , aż piana będzie lśniąca. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Połącz obie masy, wymieszaj z mąką i kakao

Krok 2

Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w 200 stopniach.

Krok 3

Następnie z ciasta wytnij 12 krążków o średnicy 8 cm.

Krok 4

Do śmietanki wsyp kakao, dodaj połamaną czekoladę gorzką. Podgrzewaj mieszając, aż składniki się połączą. Schłodź i ubij na krem.

Krok 5

Bierz po 3 krążki ciasta i przełóż je kremem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej