
Składniki
2 łyżki
1 szklanka
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 szklanka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szklanka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier, kaszę mannę, mąkę i proszek do pieczenia połącz ze sobą.
Krok 2
Blachę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą.
Krok 3
Połowę kaszy mannej z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia rozprowadź równomiernie na blaszce.
Krok 4
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce, posłódź, dodaj cynamon, wymieszaj. Wyłóż na składniki wysypane na blachę.
Krok 5
Drugą połowę sypkich składników wysyp na jabłka.
Krok 6
Wierzch placka obłóż płatkami margaryny.
Krok 7
Piecz 60 minut w temperaturze 190 stopni. Posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej