Szarlotka pyszota przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szarlotka pyszota

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szklanka

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier, kaszę mannę, mąkę i proszek do pieczenia połącz ze sobą.

Krok 2

Blachę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą.

Krok 3

Połowę kaszy mannej z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia rozprowadź równomiernie na blaszce.

Krok 4

Jabłka obierz, zetrzyj na tarce, posłódź, dodaj cynamon, wymieszaj. Wyłóż na składniki wysypane na blachę.

Krok 5

Drugą połowę sypkich składników wysyp na jabłka.

Krok 6

Wierzch placka obłóż płatkami margaryny.

Krok 7

Piecz 60 minut w temperaturze 190 stopni. Posyp cukrem pudrem.

Tagi:jabłka
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciastka z jagodami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

trudne

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej