
Składniki
2 łyżki
1 szklanka
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 szklanka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szklanka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier, kaszę mannę, mąkę i proszek do pieczenia połącz ze sobą.
Krok 2
Blachę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą.
Krok 3
Połowę kaszy mannej z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia rozprowadź równomiernie na blaszce.
Krok 4
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce, posłódź, dodaj cynamon, wymieszaj. Wyłóż na składniki wysypane na blachę.
Krok 5
Drugą połowę sypkich składników wysyp na jabłka.
Krok 6
Wierzch placka obłóż płatkami margaryny.
Krok 7
Piecz 60 minut w temperaturze 190 stopni. Posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























