Szarlotka pyszota przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szarlotka pyszota

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szklanka

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier, kaszę mannę, mąkę i proszek do pieczenia połącz ze sobą.

Krok 2

Blachę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą.

Krok 3

Połowę kaszy mannej z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia rozprowadź równomiernie na blaszce.

Krok 4

Jabłka obierz, zetrzyj na tarce, posłódź, dodaj cynamon, wymieszaj. Wyłóż na składniki wysypane na blachę.

Krok 5

Drugą połowę sypkich składników wysyp na jabłka.

Krok 6

Wierzch placka obłóż płatkami margaryny.

Krok 7

Piecz 60 minut w temperaturze 190 stopni. Posyp cukrem pudrem.

Tagi:jabłka
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej