Galaretka kawowa ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretka kawowa ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.25 łyżeczki

1.5 łyżeczki

0.25 szklanki

0.5 mililitra

5 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz kawę z 2 szklankami wody w ekspresie przepływowym.

Krok 2

Na małym ogniu rozpuść biały cukier z 1/4 szklanki gorącej wody.

Krok 3

Żelatynę zalej łyżką zimnej wody, odstaw na minutę.

Krok 4

Połącz kawę, syrop cukrowy, olejek waniliowy i żelatynę, stale mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.

Krok 5

Całość włóż na 8 godzin do lodówki.

Krok 6

Śmietaną ubij z brązowym cukrem i curry. Podawaj z galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej