
Składniki
1 szklanka
0.5 szklanki
0.25 łyżeczki
1.5 łyżeczki
0.25 szklanki
0.5 mililitra
5 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaparz kawę z 2 szklankami wody w ekspresie przepływowym.
Krok 2
Na małym ogniu rozpuść biały cukier z 1/4 szklanki gorącej wody.
Krok 3
Żelatynę zalej łyżką zimnej wody, odstaw na minutę.
Krok 4
Połącz kawę, syrop cukrowy, olejek waniliowy i żelatynę, stale mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.
Krok 5
Całość włóż na 8 godzin do lodówki.
Krok 6
Śmietaną ubij z brązowym cukrem i curry. Podawaj z galaretką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej