Galaretka kawowa ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretka kawowa ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.25 łyżeczki

1.5 łyżeczki

0.25 szklanki

0.5 mililitra

5 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz kawę z 2 szklankami wody w ekspresie przepływowym.

Krok 2

Na małym ogniu rozpuść biały cukier z 1/4 szklanki gorącej wody.

Krok 3

Żelatynę zalej łyżką zimnej wody, odstaw na minutę.

Krok 4

Połącz kawę, syrop cukrowy, olejek waniliowy i żelatynę, stale mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.

Krok 5

Całość włóż na 8 godzin do lodówki.

Krok 6

Śmietaną ubij z brązowym cukrem i curry. Podawaj z galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretka kawowa ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej