Placek z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z jabłkami

Autor: Sebastian Deptuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 szczypta

1.5 szklanki

12.5 dekagrama

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać i pokroić w kostkę,zasypać jabłka 1 szklankę cukru na 15 min. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,i sodą ,kakaem . Masło roztopić i wlać do miski,pozostałe składniki wsypać do miski z masłem .

Krok 2

wysypać trochę mąki na stolnicę . Pozgniatać ciasto ,żeby trzymało się razem. Wałkujemy ciasto na 2-3 mm. Dzielimy ciasto na dwie części (po tyle samo ) . Smarujemy blaszkę masłem,nakładamy pierwszą warstwę ciasta i wsypujemy jabłka na ciasto i rozkładamy je równo po powierzchni .

Krok 3

Posypujemy cynamonem jabłka z góry i nakładam następną warstwę ciasta . Równo ułożyć ciasto po powierzchni . Pieczemy w 170 stopni przez 45 -50 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej