Placek z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z jabłkami

Autor: Sebastian Deptuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 szczypta

1.5 szklanki

12.5 dekagrama

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać i pokroić w kostkę,zasypać jabłka 1 szklankę cukru na 15 min. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,i sodą ,kakaem . Masło roztopić i wlać do miski,pozostałe składniki wsypać do miski z masłem .

Krok 2

wysypać trochę mąki na stolnicę . Pozgniatać ciasto ,żeby trzymało się razem. Wałkujemy ciasto na 2-3 mm. Dzielimy ciasto na dwie części (po tyle samo ) . Smarujemy blaszkę masłem,nakładamy pierwszą warstwę ciasta i wsypujemy jabłka na ciasto i rozkładamy je równo po powierzchni .

Krok 3

Posypujemy cynamonem jabłka z góry i nakładam następną warstwę ciasta . Równo ułożyć ciasto po powierzchni . Pieczemy w 170 stopni przez 45 -50 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej